11 юни 2008

Деца почитат Бога


Когато децата познаят истината за Бога, тогава биха могли да заживеят според Неговите закони.
Вярата е свободата да я избереш. Или да не я избереш.
Възрастните са, които дават познанието на малките. И личния си пример.
Сълзи задавят гърлото като видиш възрастните да водят децата за причастие. Сълзи на умиление и радост бликват като видиш цяла група от детската градина да знае за дядо Боже, да пали свещички в храма и всяко дете да се осенява с кръстния знак. И за това те идват на поклонение в Рилската света обител, за да се поклонят пред чудодейните мощи на св. Иван Рилски Чудотвореца.
Срещата на децата с Господа е среща със Спасителя на човешкия род,Спасителят, който отвръща лицето Си от греховете ни и изличава нашите беззакония, Спасителят, който ни помага да усилим вярата си.
Любовта към Бога надвива естествените човешки влечения и всяка земна привързаност.Любовта към Бога освобождава сърцето от бремената, които лежат върху него и го притискат към земното и вещественото. Любовта към Бога развързва ума от връзките, с които днешния свят го обвързва и му помага да мисли според законите на божествения разум.
Любовта надвива препънките, които стоят на пътищата на живота.
С любовта към Бога човек става силен при всички случаи на съмнение, колебание, нерешителност, земна боязън или човешка несигурност; Отворя очите си да види живота в истинска, а не в лъжлива светлина и намира пътя на истинския живот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.