19 март 2009

Президентът Първанов поканен на миньорска закуска




Очакват в понеделник - 30 март, президентът Първанов да дойде на закуска в Перник. Но не закуска за шампиони, нито закуска на тревата, а да опита клакласическа миньорска закуска.

На 30 март Перник ще бъде домакин на честване на 100-годишнината от създаването на рудничарския синдикат в България. Поканен е и президента Георги Първанов. Организаторите на празника са предвидили оригинална миньорска закуска за Първанов и останалите гости. Има идея пред подземния минен музей, който в този ден отново ще бъде отворен за посетители, на гостите да се предложи качамак, спържа, бучка сиренце и чушка от туршия. Черешката на тортата е препечена филийка черен миньорски хляб, може и да е намазана с масчица. Хапването ще бъде подредено в пластмасова чинийка, като в самолет ще има и пластмасова виличка. А за разкош ще бъде загънато в страници на някогашните миньорски вестници Рудничар и Въглищен фронт, отпечатани на амбалажна хартия. Не са сегели само да превържат пакетчето с бомбаджийска тел. Закуската ще се преглъща с Юбилейно вино с етикет 100 години - 100 наздравици.

Като на юбилей ще бъдат раздавани и паметни плакети на най-заслужилите, между които президентът Първанов за приноса му в енергийната независимост на България и социалният министър Е. Масларова за уреждането на миньорските пенсии, съобщи Пенчо Токмакчиев, председател на миньорската федерация към КНСБ. Нямало да бъде подминат и настоящият министър на икономиката и енергетиката Петър Димитров за особените му заслуги към бранша.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.