01 май 2012

Гости по Великден

Великденът през 2012 година ще се запомни с … козунаците. Може и с цената на яйцата… Но от министерството на земеделието и ХРАНИТЕ се погрижиха традиционното великденско печиво да се превърне във важна новина.

Още от времето на социализЪма властите се грижели народът да яде козунаци. За да се обезличи като празник Възкресението Христово имало стратегически почин в хлебопродавниците да има козунак и по време на Великия пост, и във всеки ден от годината. Казват, че и тогава цената била достъпна.


Тази година, загрижен за благоденствието на народа и за възраждането и спазването на традицията, най-скъпият за правителството на Бойко Борисов министър на земеделието и ХРАНИТЕ д-р (ветеринар) Мирослав Найденов отправи призив към домакините сами да си омесят козунака. Това подейства доста мобилизиращо и стълбищата на панелките, очакващи масово саниране по друг почин, се размирисаха на вкусно.

Мобилизация имаше и по интернет форумите. Активните писачи обругаха с какви ли не думи въпросния министър, а него когато и да го сменят все ще е късно. Един човек обаче беше подходил прагматично и беше отправил задочна покана към д-р Миро – да му отиде на гости и да му омеси козунака. Човекът беше поканил и премиера с очакване Бойко Борисов да му посади картофите…

Вицепремиерът Дянков не беше поканен, може би защото разбира само от постни пици. Нямаше покана и към колегата му вътрешен министър Цветан Цветанов, защото явно човекът не разчита на него да го опази от айдуци. Но пък ако го беше поканил можеше да очаква от него нов апартамент или поне луксозен ремонт със заем от тъщата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.