02 януари 2009

Животът е КУБА-в


На 1 януари 2009г в Куба започна "Година на петдесетилетието от победата на Революцията“. Всъщност Куба все още е в хватката на революцията - нещо, което за някои е триумф, а за други - катастрофа,
написаха тези дни медиите. Но аз се сетих как точно на Бъдни Вечер по Българската национална (обществена) телевизия в най-гледаното време ни забавляваше популярната естрадна певица, както се казваше през нейното време, Йорданка Христова, по-известна, може би, с близостта си с Фидел Кастро. Тъкмо на нея принадлежи фразата "Животът е КУБА-в". Заради святата нощ, когато се раждаше Христос, простих всичко и забравих за опита да ми припомнят, че живеем като в латино сериал. Просто изключих телевизора и у дома остана да се стеле само тихата Божествена светлина на кандилото.

После получих поща от една моя много любима приятелка. Тя живее в Канада. Но за празниците била в Куба. Не за празниците, свързани с годишнината на кубинската революция, за рождесвените и новогодишните празници. Изпрати ми снимки.

Въпреки Революцията, въпреки незавидния начин на живот на кубинците там изглежда все пак е куба-во.


Или най-малкото поне е топло и нямат нужда от безчинствата на топлофикации 20 години след края на бългтарската социалистическа революция.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.