08 февруари 2011

БСП чисти ГЕРБ от ДС



БСП се вторачи в редиците на ГЕРБ и настоява за яка чистка на всички свързани с бившата ДС, поставени на отговорни позииции.

Най-напред червените поискаха да бъдат отстранени от длъжност шефът на митниците Ваньо Танов, председателят на пътната агенция Божидар Йотов, шефът на агенцията по лозята Красимир Коев, както и областните управители на Варна, Бургас, Сливен и Русе и зам-областни управители на Перник и Враца.

Сега са се вторачили в трима депутати. Това са Румен Иванов, Стефан Дедев и Павел Димитров, обяви на пресконференция имената им секретарят на БСП Антон Кутев.
Загрижеността на социалистите за кадрите на ГЕРБ е трогателна. Понеже двама от депутатите подкрепили декларацията на парламента за отзоваването на посланиците, свързани с ДС, това било пълна липса на морал, по думите на Кутев. Той даже цитира и устава на ГЕРБ, според който щатни и нещатни служители на ДС не могат да участват в ръководството на партията, а двама от депутатите са в Изпълнителната комисия.

Днес и президентът на КТ ”Подкрепа” д-р Константин Тренчев - не по-малко от социалистите запознат с тайните на ДС, заговори по темата. Като самопризнание звучат думите му, че целият преход е резултат на един добре замислен и до голяма степен осъществен сценарий. Той предложи да се проучат първите 500 фирми, създадени в началото на прехода, за да се видят в тях представителите на старата комунистическа номенклатура, на бившата ДС и техните добре образовани в чужбина наследници.

По някаква причина, вероятно по никакъв начин не случайна, д-р Тренчев припомни, че хора с досиета в ДС има и в Светия синод, и в Главно мюфтийство. Президентът на”Подкрепа” прогнозира шокиращи резултати, но какво по-шокиращо от това, че подобно на Доган и той е бил добре свързан с ДС и собственоръчно подписаната му декларация за сътрудничество и част от досието му още преди години бяха публично достояние. . .

Премиерът Бойко Борисов влезе в тона и обясни яростната съпротива срещу правителството с прибраните от странство дипломати агенти и с извадения от кабинета минискър с досие, макар поста да му беше отворен персонално, независимо от връзката му със службите

В такива случаи народът казва”Всяка жаба да си знае гьола”. Отнася се и за едните, и за другите, и за третите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.