04 февруари 2012

Ще стане ли ясно кой уби Мирослава?



Десет въпроса, свързани с убийството на Мирослава Николова от Перник постави лидерът на ДСБ Иван Костов, след като в парламента избраха временна анкетна комисия по този случай и други станали публично известни прояви на полицейско насилие.

"Бесен съм. Ако видим, че комисията не започне на работи или не даде резултати, ще предложим на колегите от БСП, ДПС и "Атака" да създадем контракомисия, която да потърси отговора на всички тези и други въпроси. Легитимността на комисията ще бъде легитимността, с която разполага всеки един от народните представители", заяви Костов.

Формулираните от него въпроси:

1. Бил ли е Стойчо Стоев сътрудник на някоя от службите на МВР?
2. Защо му е разрешено да ползва оръжие, след като е бил осъждан за умишлено криминално престъпление?
3. Защо след издаването на заповедта за задържането му не е било иззето оръжието?
4. Да бъдат изслушани поемните лица и присъствалите на местопроизшествието журналисти, за да се изясни дали огледът на жилището на Стоев е извършен по реда на НПК.
5. Защо, след като е заподозрян за участие в умъртвяването на Мирослава Николова, Стойчо Стоев не е разпитан пред съдия?
6. По силата на кой нормативен акт разпитът на Стоев е направен при условията на СРС и има ли записът доказателствена стойност пред съда?
7. Колко случая на изнудване има в България, при които обектът на рекет няма кръвна или роднинска връзка с похитеното лице?
8. В колко от известните досега случаи жертвата е била умъртвена непосредствено след отвличането?
9. Съдията при гледане на мярката за неотклонение на Марио Любенов заявява, че върху един от пликовете с писма за искане на откуп има отпечатък, който не е на Стоев, нито на Любенов. На кого принадлежи този отпечатък?
10. Има ли връзка въпросното лице със Стоев и местните босове на наркотрафика?



"Пернишката общественост знае отговора на повечето от въпросите и ги задава чрез мен, за да се увери, че Народното събрание е в състояние да брани интересите на обществеността.", каза още Костов. И е прав, защото част от отговорите вече са написани и от мене самата в деня на самоубийството или убийството на Стойчо Стоев - Чочо, сочен като заподозрян за извършител или съизвършител на престъплението.

Още в края на ноември народният представител Ангел Найденов отправя питане до вътрешния министър Цветан Цветанов по случая с Мирослава. Документите говорят сами по себе си. Няма нужда от коментар.








"Бесен съм! Искам резултати по случая "Мирослава", каза Костов.

Аз не съм бясна. Моля Господ да прости Мирослава и убийците й - извършители, подбудители и виновници.А виновни сме всички ние в битието си на бездуховност и липса на страх от Бога.
Убийството на Мирослава може и да бъде де юре разкрито и да има присъди, но виновните ще останем ненаказани на този свят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.