11 април 2013

Пари за карти не давам

От няколко дни две баби с внучета в чужбина меткат пасианси с маркови карти на ГЕРБ. Това ги разсейва от мизерията и недоимъка и приглушава тоновете от прегладнелите им стомаси. Разсейва мъката им по прокудените от родината чеда.

Брандираните карти за игра бяха един от армаганите, които получиха зрителите на „американското шоу” за представяне на водачите на листите на ГЕРБ, състояло се в герберското НДК – „Арена Армеец” седмица преди началото на предизборната кампания.

Управлявалата доскоро партия се заявява като дясна и твърди, че приема християнските ценности като свои, а в същото време се рекламира предизборно с хазартни символи. Лидерът й непрекъснато споменава думата „Началника”, имайки предвид Господ, а подарява карти в ден, обявен за обща молитва за спасението на българския народ. Как не му дойде наум да подари молитвеници, като е толкова набожен, но не… "Нали нашето момче обича да играе карти – те затова са ни ги направили такива", обясни пиарския ход на партията една от бабите, водена ка то зрителка на шоуто.

Вероятно картите са платени с пари от държавната субсидия на ГЕРБ, а това са мои пари. С 20-те процента над цената на хляба, млякото и памперсите на бебета в касичката на ГЕРБ се събрали 29 милиона лева. Те били на депозит - да носят още приходи за партията от лихви. С данъка върху лихвите ще се оправи дереджето на бабите дето меткат пансианси с карти ГЕРБ, а с другите пари ГЕРБ ще си купува втори мандат.

Аз пари за карти не давам. Знам, че няма да ми ги върнат, само се моля повече хора да кажат „ресто” на изборите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.