02 септември 2008

Тройната коалиция срещу тройната опозиция

Кой кого "уво(л)нява"
Тройната управляваща коалиция премина в настъпление срещу тройната опозиция. Ролите се смениха. Не се разбира кой кого
"уво(л)нява".
Триумвиратът Бойко-Волен-Костов бил антибългарски, предупреди премиерът Станишев.
В държавата се оформя един негласен триумвират - опозиционен, деструктивен, разрушителен и антибългарски – ГЕРБ, „Атака” и Костов, заяви Станишев и припомни как при един от вотовете на недоверие към неговото правителство, в опит да се пошегува подреди, кабинет на дясната коалиция. Сега този кабинет не изглежда шега, а близка реалност. При това опасна според Станишев.
“Какъв триумвират, какви глупости?” веднага контрираха от ДСБ. Те отвърнаха на удара с твърденията, че Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган са виновни за проваленото европейско членство на България.
Реагира светкавично, както обикновено, и Бойко Борисов. Отвърна на удара от Кърджали, където беше отишъл на обиколка (бил си взел ден отпуска). Тъкмо оттам той каза, че антибългарска е управляващата коалиция, а не опозицията.
Народът се обърка кой кого уволнява или наистина всичко наоколо се увонява от смрад на фалш.
Вечерта в селската кръчма, по време на политсводката между две трънски гроздови от джанки един зевзек припомни вица за дневника на сръбския партизанин. Шумкарят описал как в ден първи партизаните превзели гората, на другия ден немците си я върнали и така няколко пъти. Накрая дошъл горският и изгонил и партизаните, и немците. Време е народът да влезе в ролята на горския и да изгони и едните, и другите. Това е мнението не само на общото събрание на редовните посетители на селската кръчма. Така мислят всички българи, които не виждат смисъла да подписват хвърчащ лист със заповед за уволнение на правителството, представлявано от Сергей Дмитриевич Станишев, който не значи нищо. Самите лидери на опозицията публично признават, че не са в състояние да предизвикат предсрочни парламентарни избори. Това зависело от самото правителство, по думите на председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Интересно е защо опозицията говори за формат-ЕНП, а Демократическата партия и ЗНС на Личев, които членуват в ЕНП ги няма във формата. Впрочем за Земеделски народен съюз с лидер Стефан Личев нещата са доста мъгляви. Наскоро Мозер спечели съдебно дело. Тя казва, че в ЕНП признават нейния БЗНС-НС. А ЗНС си избра за партньор „ЛИДЕР” на Христо Ковачки.
Още по-интересно е защо Станишев не включва СДС в групата на лошите. Дали пък не се оформя бъдеща управляваща коалиция – БСП, ДПС, СДС и пак ДС - като ароматна подправка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.