22 септември 2008

Независими с "Биг брадър" и "Танцуващи звезди"

Какво и колко разбраха българите от тържествено отбелязяната 100-годишнина от обявяването на независимостта на България ще остане въпрос с неясен отговор. Но че в Деня на независимостта масовия телевизионен зрител получи повод яко да се кефи е без съмнение. Не защото по телевизора ще гледа изявите и речите на президента и
премиера и техния инициативен комитет, свързани с годишнината - не.

Едва ли някой се съмнява, че масовият зрител ще пропусне "Биг брадър" по Нова телевизия и "Танцуващи звезди" по Би Ти Ви. Защо е избран точно този ден за начало на двете програми и случайно ли е това може само да се предполага. И всяко предположение ще бъде вярно. Както е вярно, че онзи, който не би пропуснал зрелищата по двете национални телевизии едва ли е независим.

Впрочем какво значи да се независим - нали не това, че от тебе нищо не зависи. Най-малкото, което зависи от тебе самия е да си послужиш с дистанционното и да си потърсиш по-смислено предаване, ако ще гледаш телевизора. А защо да не го оставиш той да те гледа изключен. И наистина да разбеш какво означава да си независим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.