20 август 2011

ГЕРБ- Перник на 4 години



Партията ГЕРБ в Перник стана на 4 годинки.

Голо бърдо се оказа тясно за хорото, което извиха днес герберите от Перник. По повод четвъртата годишнина от създаване на партийна структура на ГЕРБ в област Перник на поляните под хижа „Славей” се събраха членове и симпатизанти от партията на пикник за рожден ден.





Мястото вече е традиционно и за ГЕРБ-Перник се превръща като нещо, подобно на Бузлуджа за социалистите. Социологическите агенции твърдят, че доверието към управляващата партия спадало, но не би. Тая година народът на поляната беше повече от всякога. Извиха се няколко хора, които потеглиха даже по планината. По свидетелството на заклетия планинар бай Станчо на 83 години, никога в планината над Перник не се било играло толкова голямо хоро.

Празникът започна ооло 11 часа. До хижата герберите стигнаха с автомобили. Предварително си бяха взели разрешения да нарушат забранителния знак към хижата, който общината постави, за да не си пречат туристи и автомобили. Някои предпочетоха да походят пеша и сред тях бяха депутатът Петър Петров и шефа на РИОСВ Пламен Ангелов, които пешки качиха планината. Откъм Радомир 90 младежи пък си организираха поход. За всеки случай дойде и линейка, да не би някой да го хване слънцето , или бирата и с нея пристигна лично шефът на „Спешното” д-р Валери Димитров.

Скарите пушеха по-отрано. Веселото настроение хората носеха със себе си, а и тука – сред приятели и съратници то се увеличи. Поне така каза русата депутатка Ирена Соколова. Като й дадоха думата за реч, тя сподели, че си мислела дали всички като нея са с приятни чувства от срещата за партийния рожден ден.

С лъчезарна усмивка съпартийците си посрещаше общинската председателка на ГЕРБ в Перник д-р Вяра Церовска.



Висшочайши гости нямаше. Канен беше специално строителният министър Росен Плевнелиев. Той не дойде, но тук като и миналата година беше друг Росен - шефът на Агенцията ба българите в чужбина юристът от Перник Росен Иванов.

Гости имаше и от всички десни партии в Перник – СДС, ДСБ, ССД, Демократическата партия, НДСВ, синдиката „Подкрепа”. Те обаче бяха в отделни групички заради тежкия предизборен конфликт помежду им. Двете партии от Синята коалиция в Перник вече са поотделно за местния вот заради ината на младото и „зелено” ръководство на синьото СДС. Всичките партии бяха приготвили поздравителни адреси. Специални писма за празника се получиха и Бойко Борисов, от Цветан Цветанов и от Плевнелиев. Прочетоха само приветствието на Борисов, но дали то се различаваше от миналогодишното не се знае.



То че виха хора, виха се, но преди това имаше речи, както вече стана реч. На естрадата се качиха всичките трима депутати и областния управител Иво Петров, който е и партиен шеф. Малко по-късно извикаха и кандидате за кметове в Радомир – Пламен Алексиев, в Земен – Димитър Сотиров, в Ковачевци – Анна Цветкова и в Брезник Димитър Димитров. Трънският кмет Станислав Николов го нямаше. Той и така си е от ГЕРБ, но имал важен ангажимент из своя вилает. За Перник, както се знае, кандидат още няма, но пък в това нямало драма, увери Иво Петров, който е единия от претендентите.




Той с готовност застана до другия номиниран – депутатката Ирена Соколова за снимка с усмивка, за да докаже, че който и да е кандидатът всички ще го подкрепят. За да не се чудят кой ще им е кандидата за кмет в Перник, журналистка подари на ръководството за рождения ден вързопче боб – да го хвърлят и да отгатват отговорите на дилемите. Шегата беше приета, но и захлупена. Първо кандидате щели да бъдат двама и второ – по-добре било бобът да е поне за едно варене.

За всеки случай Иво Петров изрично заяви, че на престоящите избори за местна власт, неговата лична амбиция и амбицията на ГЕРБ е в шестте общини на областта да има 6 кмета от ГЕРБ максимален брой да са общинските съветници и колкото се може повече кметове на населени места.

Младо девойче беше водеща на деловата част. Като начало тя представи предизборната инициатива на ГЕРБ „Аз съм ЗА”, но дали я чу многобройният народ по поляната не се разбра.



Иво Петров връчи партийна книжка с номер 1 000 на млада жена от Студена. Бяхме само 105 преди 4 години, а сега сме над 1300, каза той. В словото си партийният шеф благодари на всички наред – на дошлите на празника, на депутатите, на общинските структури, на журналистите – също като на Оскарите. Забрави само съпругата си Диана, която също беше сред празнуващите.



Въпросът кой ще духне пламъчето на свещичката на тортата за партийния рожден ден си намери отговор. Огромната торта беше изнесена на сцената и там се събраха всички деца. Най силно духаше 8-годишния Орлин.




После парчетата бяха само за децата. Дано са стигнали за всички, защото и те бяха много. Сред празнуващите хлапета бяха и няколкото възпитаници от приюта за деца в Калкас. Освен торта имаше и подаръци.



За хорото и веселбата се грижeха танцьори от Елов дол и диджеят – учител Сашо Диманов.



Най-често на рождения ден на ГЕРБ танецът е повеждал зам. областният Георги Шарлачки. Сега обаче него го нямаше и Иво Петров напълно се отсрами. Малко го насмете „Чичовото”, но после зад него се хванаха толкова много хора, че колелото се изви чак до гората.

Още снимки от рождения ден на ГЕРБ в Перник има ТУК!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.