21 август 2009

Те ги хващат, но и ще ги пускат – вещиците



Премиерът Борисов пак нацели десетката. Два-три дни водеща новина беше фразата Ние ги хващаме и ги даваме на правосъдието - вещиците и вещерите на Станаишев, които са пили кръв.
Станишев сам определи своите министри и кабинета си като вещици, каза премиерът по повод изявлението на предшественика си, че новото правителство е предприело лов на вещици.

Ловим ги и ще ги даваме на правосъдието! Това са вещици, които пият кръв, засили картинката Борисов и даде два нови поредни примера за вещери. Бившият шеф на "Информационно обслужване" Иво Николов получил за декември миналата година над 13 000 лева заплата. Друга вещица пък получила 190 хил. лв. възнаграждение за 2008-а, но не каза за кого точно става въпрос.

По всичко личи, че назначените на високи постове от ГЕРБ са получили строга инструкция да изваждат от гардероба всяко кокалче от оставените там скелети. И те го правят старателно, най-вече като ровят в Интернет и като четат стари вестници. Досега не се чу за някоя далавера на предишните управници, която да не е била известна.
Може би нищо не се е чувало за заменките на гори преди ГЕРБ да дойде на власт? Най-малко е известна заменката на г-жа "Открито". Журналистката Валя Ахчиева уж прави разследваща журналистика, уж изкарва пред публиката далавери, но никой не рачи да разкаже как тя смени някакви ужким свои имоти за апетитен терен в полите на Витоша до курортното село Рударци.
Никой не е виждал центъра за социални услуги в Стара Загора, за който сега щели да разследват Масларова.
Съкровена тайна, която никой не криеше, беше фактът, че ремонтиранитепътищатаса без акт 16.
Високите заплати, добавки, премии също са тайни, записани във ведомостите.
Имаше един министър, наричан Мистър 10 процента. Остана му само името, да е жив и здрав и неприятностите по съдилища, но е невинен. да не припомняме колко невинен е и Стефан Софиянски.

По всичко личи, че пак ще стане така като в оня стар рефрен на Бойко "ние ги хващаме, те ги пускат" и за вещицитена Станишев.
Нещо като нов вариант на "Много шум за нищо", но не по Шекспир, а по Борисов.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.