04 януари 2010

Новогодишен шамар


Познавам много хора, за които най-значимото събитие около новогодишните празници е концертът на Виенската филхармония на обяд на 1 януари. От години този концерт се предава директно и се гледа от меломаните по цял свят.
Тази година за българските му почитатели обаче беше приготвен шамар. Докато по време на бисовете оркесърът свиреше несравнимият валс „На хубавия син Дунав” камерата направи разходка по реката от Шварцвалд до Черно море, но странно защо не показа България, сякаш реката не мие нашия бряг.
Дали като не ни признават за дунавска държава, австрийците не се съмняват и в нашата европейска принадлежност?!
Когато чешкият художник Давид Черни в своята известна инсталация в Брюксел ни изобрази като тоалетна се намериха много естети и морализатори да се възмущават, но защо ли никой не възропта срещу игнориранито ни от бреговете на хубавия син Дунав.
Сигурно тези, които не харасаха творението на Черни не са сред публиката на Виенската филхармония.
4 коментара:

 1. Тези, които ревяха срещу инсталацията на Черни, слушат чалга.

  ОтговорИзтриване
 2. Ne e parwa tema,s koqto Bulgaria umishleno e zaobikolena!

  ОтговорИзтриване
 3. Ти го тура в устата.

  ОтговорИзтриване
 4. Ха!-Анонимка се подала!-Много смела,чак в конците се оплела!Не можеш да ме нараниш с думи-плюнки от пресъхнал водопад!Нокти тигърски насочил,в тялото ти аз забих!И джигера твой,бих изял,докат' си жив!Канибал съм, разбери,и дивото към тебе ме зове!Малко тъжно че без бира ще се яде мезе!

  ОтговорИзтриване