10 февруари 2011

Кой и какъв интерес има да взриви "Галерия"Взрив разтърси сградата, в която се намира близкият до лицето Алексей Петров вестник "Галерия" и гърмът отекна в цяла София. Кой и какъв интерес има от този взрив, това сякаш е най-важният въпрос. Ако е вестика, за да си прави реклама - зле е скалъпено. Ако някой иска да ги плаши - не това начина. Ако прицелът е вътрешния министър Цветан Цветанов - бомбата на само ще го погали.


Фактите:

Мощен взрив избухна рано тази сутрин в сградата, в която се помещава редакцията на в. ”Галерия” на бул. „Цариградско шосе”17.

Бомбата е избухнала на партера на сградата, където се намират още офисите на в. „Ретро” и издателство „Милениум”. Пострадали няма. Изпотрошени са стъклата на прозорците на кабинета на главната редакторка на "Галерия" Кристина Патрашкова. Охранител е станал очевидец на инцидента, но не е ранен.

В района на ескплозията - локалното платно в посока "Орлов мост" на пресечката с ул. „Виктор Юго” има полицейски коли, пожарна и Бърза помощ, телевизионни екепи, много журналисти.

Патрашкова е категорична, че бомбата е за сплашване на в. „Галерия”. Зам. главният Явор Дачков охотно споделя същото мнение. В това е убеден и Недялко Недялков, син на поета Недялко Йорданов и собственик на издателство „Милениум”.

Обяснението се търси в превърналите се в основно средство за политическа борба средство - флашките. "Галерия" е единственият вестник, който разпространяваше стенограми от получени флашки с тайно записани разговори между представители на властта

Първият коментар в нета:

Сами си крадат джипове, сами се взривяват..., но няма да спрат до тук.

Властта:

Взривът от тази сутрин не е срещу вестник „Галерия”, а е акт срещу държавата, каза рано сутринта в кулоарите на Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Според него не е случайно съвпадение залагането на устройството и посещението на четирима еврокомисари у нас.

Междувременно самата Кристина Патрашкова припомни, че точно на днешния ден се навършва една година от ареста на Алексей Петров, след споменаването на чието име винаги се припомня, че е бивш служител на ДАНС. Изявленията на Патрашкова за "На кафе" на Гала заслужават по-сериозен анализ. Тя направи опит да обясни защо не им трябва реклама от такъв тип. И това само ден след като бивш съпартиец на Яне Янев обясни, че лидерът на РЗС се канел да самокатастрофира заради популярност, ако е вярно.

Премиерът:


"Службите трябва незабавно да се стегнат и да покажат резултати. И сутринта на министър Цветанов и на Йовчев съм им казал: държавата има прекалено много важни приоритети – здравеопазване, строителство, екология и по никакъв начин с такива ченгеджийски номерца няма да се занимаваме“, заяви по повод взрива премиерът Бойко Борисов. По думите му един ден, когато се разкрият тези случаи, може да се окаже, че тези хора ще са същите, които стоят зад нападението на Огнян Стефанов и които през 1997г. са взривили джепа на Цветелина Бориславова точно в деня, когато Богомил Бонев провеждаше една от успешните си акции, наречена “Комар“. "Тези хора това могат, в това са обучавани, умеят да подбират времето, но е прекалено плоско в случая", коментира още Борисов.

Кой и какъв интерес има от този взрив?

Няма съмнение, че взривът е дело на професионалисти и разкриването му ще бъде трудно. В това едва ли някой се съмнява.

"Галерия" тиражираше съмнителни, но сензационни стенограми от съмнителни, аномни източници, а не сериозни журналистически разследвания, основани на факти и документи. Публикациите се появяваха в случайно или не избрани моменити с определена цел, не особено добре прикрита. Простолюдието може и да им вярва, но хора, които могат да мислят, даже не им обръщат внимание. Ако някой започне да говори за посегателство срещу свобдното слово, няма да бъде много сериозно.

Очаква се появата на флашка с отговора на въпроса кой е авторът на взрива със записани разговори между Бойко Борисов, Барозу, Първанов, Алексей Петров и ... Началника.


Вместо коментар:

Записите на Бойко Борисов и Ваньо Танов, в които обсъждат чадър над алкохолния бос Мишо Бирата са манипулирани от извънземни. Това пише в предварителния вариант на експертизата на БАН.

Специално обучен опитен плъх, избягал от клетката в БАН поради глад и студ донесе флашка с експертизата в редакцията на Рога и Копита.

Извънземните са клонирали цели работни екземпляри на Бойко Борисов и Ваньо Танов, които произнесли манипулирания диалог за Мишо Бирата, след което били анихилирани - твърдят още учените от БАН.

За голямо съжаление Рога и Копита не може да представи доказателства за горните твърдения, тъй като флашката се самоунищожи докато екипът ни се опитваше да я копира, а плъхът предаде Богу дух от преяждане. (текстът "Вместо коментар" е от сайта bivol.bg)

Няма коментари:

Публикуване на коментар