22 юли 2008

Докладът-епикриза дойде - как ще се лекуваме?Докладът-епикриза за болестите на България вече е в ръцете ни в официалния му вариант. Мрачен ли е или е смекчен... Обикновен ли е или отново ни изненадва с оценките си като ланския сняг... Това вече не е толкова важно. По-важно е как ще се лекуваме. То и здравната ни система е болна, а джипитата взеха да работят нощем по тъмно - та не се знае. Управляващата чета обаче пак се засили към Пирин. Първо в Катарино край Разлог, а сега - на Банско - ще се чудят хората, които са главни виновници за заразните бацили как да останат на софрата до края на мандата.
Но ако управляващите са се доказали, че не стават за доктори на общонационалинте ни болежки, то и следващите управляващи- сегашна опозиция, с нищо не доказват, поне засега, че ще бъдат по-добри.
Сраснала ли се е държавата с организираната престъпност, неефективно ли е българското правораздаване, хабят ли се парите от Европа в родната ни България - това няма нужда да ни го казват от Брюксел. Знаем си и сами какво ни е дереджето. Само че трябва кураж да си признаем греховете на глас и да търсим прошка и лек преди да продължим напред. А при лекуването, както и във всяко друго нещо, си има правила и най-простото предписание е да се спазват, за да има резултат и успех.

Няма коментари:

Публикуване на коментар