04 юли 2010

За Бойко Борисов, южен поток и северния вятър

(в отговор на Калина Андролова)




Приятен съботен обяд у дома.

Първият пресен зелен фасул на плакия с много пресен копър от градината (подхранвани с оборска тор).

Разсеян разговор дали след подправената с биволско мляко от Църногорския манастир плакия е подходящо да се пие „Старопрамен” от стъклена бутилка.

И едно разсеяно ухо към „Деконструкция”-та на Петър Волгин по БНР.

Млад женски глас коментира Бойко Борисов, неговото управлиние, което скоро ще стане на годинка, отношението му към Путин, домашното му възпитание и повратливостта на позицията му към руските енергийни проекти, които са свързани с България. Тенденциозно, некомпетентно и дразнещо.

Коментарът се оказа на младата журналистка Калина Андролова.


Апетитът ми се поразвали.

Единственото, което си помислих, че младата журналистка е получипа добър хонорар за такъв материал, а и предаването - също.

После се сетих, че преди две години съм се упражнявала по темата.

Още тогава, а и до днес не се съмнявам, че с "Южен поток" може да дойде само опустошаващ северен вятър.

Пуснах търсачката и разбрах, че коментарът е на авторка, която била новата Велислава Дърева и пише най-често в "Дума".

Деконструкция (както се казва предаването на Волгин) пък е философско понятие, с което се обозначава процесът, посредством който писмените и устните форми на изразяване започват да променят и задълбочават своите значения, особено когато биват изследвани през призмата на презумпциите и липсите, които те разкриват у себе си.

Да се твърди, че Русия е имала желание България да бъде огромна държава с излаз на Черно и Егиейско море и само чрез реализираните у нас геополитически руски интереси страната може да има енергетика, е меко казано нахално и некомпетентно.

Не мога да допусна, че разумен човек може да защитава руските енергийни интереси в България, ако няма личен финансов интерес.

Отнася се и за Бойко Борисов. И него Северният вятър може да го отнесе.

2 коментара:

  1. Руми, напълно споделям мнението ти за Боко. Един човек, който още не се отказал от партийния си билет като член на БКП, не е за вярване. Бедния нашенец, наивен в мисленето си, му даде властта с надеждата "да го оправи".
    Прост, елементарен в мисленето си човечец, обвързан с престъпници, Боко-бързата уста, показа вече една година какво може. Освен прах в очите и полицейски сеири, не видяхме нищо повече. Бедата на умните е, че глупавите им избират управниците!

    ОтговорИзтриване
  2. Ще се въздържа от коментари за компетентността на Калина Андролова, само да вметна, че това за новата Велислава Дърева и писането в "Дума" просто не е вярно. Ясно ми е, че грешката е плод на повърхностно и незадълбочено търсене в Гугъл (макар че за мен непознаването на текстовете на Калина Андровова си е направо ниска обща култура) и все пак хора, които имат претенциите да разобличават неистините и манипулациите, трябва да са по-отговорни към текстовете си.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.