27 февруари 2013

Депутатът Петър Петров се сети за цената на тока в края на мандата

След три и половина години управление на ГЕРБ и активна позиция в законодателната власт на народен представител от тази партия Петър Петров се сети за цените на тока. В края на мандата си чрез медиите в Перник се разпространява негова позиция по темата. Основание за прозрението на депутата са народните протести, започнали като бунт срещу високите сметки за ток.

Цената на ел. енергията разпали гражданските протести, ни съобщава депутата. Още в първите изречения на своето прозрение Петър Петров внушава, че монополите са създадени и ревниво пазени от Тройната коалиция, но не обяснява какво в годините на своето управление направи ГЕРБ срещу монополите. Според него „моделът, по който се формира цената на тока е измислен и наложен в този си вид, за да е в полза на определени играчи на енергийното поле (със сигурност срещу тлъсти комисионни)”, на пак не става ясно какво е направил ГЕРБ, за да промени този модел.

След три и половина години в управлението Петър Петров разбира, че „кърлежи” на Станишев
са виновни за скъпия ток. Това станало ясно едва сега, след като енергийният министър Делян Добрев преди оставката на правителството „възкликна “Абсурдно е ЕРП-тата да дават по 6 милиона лева за фактури на месец”. По надолу в изпратената до медиите позиция се разказва как фирма на Росен Карадимов, съветник на Сергей Станишев се облагодетелствала от разнасяне на хартиените фактури на ЧЕЗ.

Депутатът съобщава, че куриерска фирма M&BM Express поема тази задача в края на 2007 или , началото на 2008 г. и „след парламентарните избори през 2009, в късната есен, тази фирма “отлита”внезапно, както внезапно се е и появила.” Според изнесеното от Петър Петров тази фирма е имала договори за разнасяне на писмата и на БТК и НАП. От изложението му не става ясно кой е заместил тази фирма и дали това не е била компания, близка до ГЕРБ. Не става ясно и защо досега никой не е установил този факт и защо не е имало разследване и наказани.

В същото време публично известно е, че 28-годишната еколожка Марина Армутлиева е председател на борда на директорите на АЕЦ „Козлодуй”. За главен административен секретар на АЕЦ „Козлодуй” (длъжност с ранг на изпълнителен директор и заплата от 4750 лева) е назначен Калин Стануков, завършил хидравлична и пневматична техника и никога не е работил в сферата на атомната енергетика. На втория ден след назначаването си Станкулов подписва граждански договор с 21-годишната Мелина Нинова. На нея е поверено „да консултира ръководството във връзка с имиджа на дружеството” и „въз основа на проучвания да прави контент-анализи на публикации в пресата”. Договорът е за 3000 лв.

Петър Петров прие поканата за среща с активни членове на Фейсбук-групата „Активно гражданско общество в Перник (без цензура и триене на мнения)“След срещата в социалната мрежа се появи декларация от името на групата с изнесени в нея много истини за състоянието на местната структура на партия ГЕРБ и за взаимовръзките на пернишките гербери.

От написаното обаче не става ясно дали някой се е сетил да попита депутата какво е неговото отношение и това на партията му към „зелената енергия” и дали хора от ГЕРБ и близки до тях се облагодетелстват от високата цена, на която тя се изкупува от НЕК.

Част от написаното в декларацията се съдържаше и в едно „кърваво писмо” на Петър Петров до собствената му партия, което го издигна в очите на много хора и често по негов адрес във форумите хората пишат, че е единствения читав и достоен човек от ГЕРБ в Перник.

Вероятно много малко известен факт е как Петър Петров осигури писмо с благословия от Вселенския патриарх Вартоломей (уникална привилегия) преди провеждането на Дискусионен форум “Християнските ценности и демократичната държава” в Перник през месец май 2010 г., независимо, че сам обявява себе си за атеист. Хубаво щеше да бъде депутатстването му да се запомни с такива и други подобни заслуги.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.