21 март 2013

Борислав Цеков привлекателен за протестиращи

Протестиращи от няколко града в страната припознали като своя формация организация, създадена от Борислав Цеков. Бившият секретар на бившия национален омбудсман Гиньо Ганев е мениджър на Движение „Модерна България” , което още не е партия, но натам отива.

В медиите се съобщава, че соманазначени за организатори на протестите в Плевен , Ямбол и Хасково били изпратили до организацията на Цеков отворени писма и в тях заявявали, че се присъединяват към това движение, което започна подписка за отзоваване на калпави политици от изборни длъжности.

Пред последно Борислав Цеков беше в предизборния щаб на Меглена Кунева, когато тя беше
кандидат за президент и седеше на първите редове на нейните предизборни срещи. После нещо стана и сега той яростно критикува нейната партия „Движение България на гражданите”.

Неговата звезда изгря в НДСВ, просия в "Новото време" на Кошлуков и замръкна отново в НДСВ.

След раздялата му с Кунева, оглавяваният от Цеков „Институт за модерна България”, който всъщност е регистриран като фондация, взе да прави изследвания в полза на ГЕРБ и лично на Бойко Борисов. Финансирането идваше от небезизвестния или по-скоро скандалния Научно-изследователски фонд. В размер на стотици хиляди левове. То и така се прави. За партийното строителство трябват пари, а когато нововремци са шефове във Фонда, пък и са съдружници в една фирма няма проблем.

Издънки на Новото време има по всички областни градове, затова никак не е чудно, че протестиращи „спонтанно” се присъединяват към Модерната България на Цеков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.