11 април 2008

Съветът за национална сигурност не е гражданска инициатива

- Не смятам за необходимо да се свиква Kонсултативният съвет по национална сигурност - заяви Президентът Първанов в контекста на парламентарните дебати за петия вот на недоверие на Правинтелството „Станишев”.
- И как да е необходимо, като това е важна държавническа работа, а негов приоритет са гражданските инициативи.
„Българската Коледа” - купуване на индулгенция за 1.20 лв. Левчето от SMS-ите уж отива за лечение на болни деца и ново оборудване на болници, а двайсетте стотинки са ДДС за държавната хазна. От левчетата се събират милион-два-три. От двайсетте стотинки се натрупва бюджетен излишък от три милиарда, но те не се дават за лечение на болни деца и ново оборудване на болници, а се разпределят на батковци, каки и на спонсори на президента.
„Да съхраним Българското” – възраждане на бригадирското движение за археологически разкопки и на експедиционните пионерски отряди за измиване на войнишките паметници. Вместо червени връзки, активистите носят пластмасови шалчета с националния трибагреник.
„Хубава си моя, горо” - за възстановяване на унищожената българска гора от „обръчите от фирми” на движение за права и свободи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар