05 ноември 2010

АБВ остава само Г



Разкритите планове от сайта Медияпул за политическия проект на президента Георги Първанов вече седмица са сред най-обсъжданите теми в държавата.

Въпросът, който никой не зададе на глас обаче беше кой снесе на медията на Стояна Георгива – човек на Костов, цялата информация и пусна манипулативен списък на новия политически проект.

Едва вчера стана ясно, че това било „активно мероприятие” на „Позитано” 20 или поне така твърдяха повече от изданията. Първанов бил бесен заради номера, който са му скроили от БСП и силно съжалявал за името "Български дух", което той предпочитал пред „АБВ”.

Твърдеше се даже, че била насрочена и първата среща на президентския кръжец, на която да се съберат лицата на новия политически субект. Тя обаче е била отложена за неопределено време.

Това не е съвсем вярно, защото такава предварителна среща вече е имало. Първанов е бил даже и на неофициална среща със социалистите в Перник, вероятно за да търси подкрепа. Перник се сочи като един от градовете, където идеята на Първанов среща подкрепа.

Върху президента се изсипа и нов удар. В сутрешния блок на bТВ бизнесменът Пламен Николов обявил, че държавният глава е заплашвал директно по телефона лидерът на партията „Българската левица” Илия Божинов малко преди да почине мистериозно. Той направил и внушението, че Първанов е в тесни връзки с обвинения за тежки престъпления Алексей Петров. Последва обяснително писмо от президентството, което от телевизията обещаха да публикуват. В него Първанов отрича всякакви връзки с "Октопода".

С наближаването на датата 11 ноември, когато трябваше да стане факт проектът на Първанов той сякаш от АБВ си остава само Г (Гоце).

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.