01 април 2011

Кучета превземат администрации в Перник



Бездомни кучета превземат административния център на Перник. 12-14 изгонени от стопаните си домашни любимци обикалят организирано ларгото, централните улици и зелените площи около сградата на общината.

Често глутницата може да бъде видяна пред входовете на администрациите. Стоят чинно и сякаш чакат някого - или да ги нахрани или да го заръфат.

А дали пък кучетата не са решили да превземат властта и да заместят човеците в управлението?!

Правят даже опити да влязат в храма, с надежда там да ги посрещнат по-гостоприемно.

Вчера две женски дълго стояха на пост пред входа на Данъчното. Явно нещо се бяха объркали и не се сещаха, че като си плати данъка човек едва ли ще прояви милост към ближен, камо ли към бездомно куче.



Псетата от центъра на Перник са и цивилизовани. Пресичат улиците по пешеходните пътеки и шофьорите даже им спират.



Една пришълка с вид на улична превъзходна се опита да се присъедини към глутницата, но не беше посрещната много радушно. Погнаха я с лай и я прогониха надалеч. От силния шум се притесниха и хората и някои взеха да бягат, а други гневно гледаха към сградата на общината.



От силния шум се притесниха и хората и някои взеха да бягат, а други гневно гледаха към сградата на общината.



На вид това са кучета, които явно съвсем доскоро са живели в семейна среда като истински домашни любимци. Кризата обаче ги е изхвърлила навън да се скитат немили недраги и при късмет – обезпаразитени, а и кастрирани, но после - пак на улицата. Защото общината си е свършила работата – има фирма натоварена да се бори с популацията, има и общински приют, макар и с недостатъчен капацитет.

Общината и общинарите обаче няма как да се справят с недобросъвестните човеци, които оставят кучетата на улицата, въпреки заплахите за глоби.

Някои от кучетата, които напират към административния център, са дошли от селата. Всяка есен вилиджии оставят много от летните си любимци безстопансвени и свикнали да общуват с хора от града, те напират към градския център.

За жалост и в града има стопани, които като не могат да ги хранят, пращат любимцинете си на улицата.



Единстевеният съвет към човеците е да не се боят. Тогава да бъдат ухапани или нападни било по-малко вероятно, защото кучетата реагирали на страха с нападение. Такъв им бил нрава. А на човеците?...

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.