07 август 2011

Куче скочи в джибри и се накърка




Домашно куче скочило в дворен басейн, пълен с джибри за ракия и се напило до козирката. Тази веселе история си припомни перничанин по зловещ повод. Наскоро по новините показваха как абитуриент удавил баща си в бидон с джибри за ракия и човекът се сетил кък миналото лято спасил комшийско куче от смърт в заготовката за скоросмъртница.

Човекът и псето на съседите не се долюбвали особено, защото кучката била зла и шумна, а той все я гонел и ругаел. Независимо от така ярко изразените им взаимни чувства мъжът помогнал на кучето, когато то изпаднало в беда.

В един летен ден, по обяд перничанинът излязъл на двора си и се изненадал от множеството мокри стъпки по плочника. В двора му имало малък басейн, но от няколко дни той изсипал в него джибри, от което се канел да вари ракия в домашни условия. Приближил басейна и какво да види, вътре с вдигнати лапи като удавник тъжно гледало в него кучето на съседите. Той се приближил, хванал пострадалото псе и го изтеглил. То обаче търтило да бяга. Като не намерило възможен изход от двора отново се върнало обратно и пак цопнало в басейна. Този път било извадено по-бързо, но упражнението се повторило още веднъж. След третото спасяване бялата иначе кучка, цялата оваляна в гаден джибров цвят, да не уточняваме, точно какъв, успяла да се измъкне на улицата и да се отправи към дома си. Това обаче не било никак лесно, защото ходела на верев. От нагълтаното джибри кучето се напило и лъкатушейки намерило спасение в двора на своите стопани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.