25 април 2013

Не вЕрваме?

Като пътуващо шоу се движи из големите градове керванът на една телевизия, за да прави за публиката си предизборен цирк. Едно нещо, което се пише журналист и е известно, че в ефир открива новините, а е и нещо като шеф в тази същата телевизия се обяви, че ще прави училище за политици. Ако наистина беше журналист, щеше да знае, че „Училище за политика” има и че то е доста добро, а хората, които изправя пред разстрела на хорския гняв са ходили в това училище и много от тях говорят като по учебник, а не крещят, какъвто е сценария...

Същото това нещо ще казва и на прокуратурата разни работи и ще се прави на борец за справедливост. И хората вЕрват…
Но не всички.

Ведно с кервана вървят едни лица, добре познати от протестите и се изказват във всеки град с голяма компетентност. Питат кой е купил костюмите на поритиците. Къде обаче са автентичните протестиращи? Къде са онези хора, които бяха заснети със скрита камера в хотел в Етрополе? Защо не кажат на хората къде е собственикът на този хотел? Какво стана с него и защо при чуждоземен нотариус завери показания?

В Свещената книга на няколко места има един текст, чийто смисъл е, че ако сега замълчим, един ден и камъните ще проговорят. Парите може да са средство за оцеляване, но има един Съдник и Той е над всичко. А първите днес тогава ще станат последни и последните – първи. Да лъжеш нагло е греховно, а да се подиграваш с доверието на хората е почти толкова греховно, колкото и възгордяването.

Кога ли хората ще осъзнаят, че не бива на тази Земя да се вземат толкова на сериозно, защото всяка власт е от Бога, но не всяка власт е Божия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.