29 юни 2013

Кой и как защитава интереса на гласувалите за ГЕРБ?

На предсрочните парламентарни избори на 12 май 2013 над 1 милион българи гласуваха за ГЕРБ. В резултат на това партията на Бойко Борисов влезе в парламента с най-многобройна парламентарна група, но въпреки това не можа да състави правителство. Остана в пълна изолация.БСП и ДПС, с гласа на лидера на "Атака" Волен Сидеров си избраха правителство с премиер Пламен Орешарски.

Ролята на опозиция не се хареса на лидера на ГЕРБ и той изведе депутатите си от пленарната зала. Заявено беше, че ще се върнат там само когато се правят поправки в Изборния кодекс.

Депутати се оплакаха, че не стоят в парламента, защото медиите не им обръщали внимание, а БСП и ДПС не се съобразявали с техните предложения.

Една народна представителка направи странното признание, че всъщност правителството на Орешарски изпълнява тяхната социална програма.

Заради скандалния избор на депутата от ДПС Делян Пеевски - стопанин на медии, които през
целия мандат на ГЕРБ словославеха управляващите, центърът на София беше залят от протести, продължили непрекъснато с дни. Протестиращите неотменно искаха оставка на правителството и се обявиха срещу мафията.

Това се оказа удобно за ГЕРБ също да искат предсрочни избори, каквото е искането и на протестиращите, които обикалят по жълтите павета. От ГЕРБ обаче се пазят старателно да не бъдат упрекнати, че подклаждат и организират протеста. Те се опитват да обяснят, че понеже протестиращите, които минават всеки ден покрай партийните централи на управляващите партии, заобикалят офисите на ГЕРБ в НДК и това значело, че протестът не е срещу ГЕРБ.

Видни членове на партията от Перник активно участват в протестите, документират това снимайки се и публикуват фотосите на стените си във Фейсбук.

На практика обаче хората , гласували за ГЕРБ са изоставени. Никой не се грижи за техния интерес и никой публично не го отстоява. ГЕРБ не говори за политики, впрочем и както правеше и като управляваща партия.За ГЕРБ трябвало да се съди по направеното, твърдят от местното ръководство, но направеното е и това, което изкара хората в София на улицата и ги държи там с дни.

За ГЕРБ гласуваха много хора от искрена симпатия, онези, които са получили постове и служби чрез партията, не малко заблудени от призивите да не пропадне гласа им като го дадат за малка партия. Сега повечето съжаляват, защото в бурните дни, наситени с искане за оставка и нови избори никой не им обяснява какъв точно е техният интерес. ГЕРБ не е управляваща партия, но не е и опозиция.Тогава какво е?

1 коментар:

  1. Анонимен02 юли, 2013 08:42

    ГЕРБ БЕШЕ ПОРЕДНИЯТ НЕУСПЕШЕН ЗАДКУЛИСЕН ПРОЕКТ НА БКП И ОЛИГАРХИЯТА, ЗАЕДНО С НЕГОВИТЕ ПОБРАТИМИ СДС,ДПС, НДСВ , ЗАЕДНО С БСП . ПСЕВДОДЕМОКРАЦИЯТА ПРОДЪЛЖАВА

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.