03 февруари 2009

“Атака” “построи” джамия в православен манастир. Волен Сидеров е сред дарителите




Сензационна новина тръгна от офиса на “Атака” в Перник. На пресконференция, свикана от областния координатор на партията доц. д-р Румен Ваташки, възрастни жители на брезнишкото село Гигинци обявиха, че в близкия до селото Църногорски манастир “Св.св. Козма и Дамян” се строи джамия. Сред дарителите за възстановяването на този манастир е и самият Волен Сидеров.
Монасите от манастирското братство бяха обвинени във всички смъртни грехове.

Заграбили гората, която по съдебно решение е на манастира. Отклонили водата, която през лятото пресъхва и без друго. Построили път от 5 км, но останали 5 метра недовършени. Биволите им опасли ливада от 2 декара, а от 2 000 дка никой не прибира тревата. Били свързани с ДПС, защото бившият земеделски министър е председател на гражданското сдружение, което възстановява светата обител. В манастира пускали турска музика, сигурно в изпълнение на известната Берковска духова музика, която е идвала на празниците на манастира, защото игуменът архимандрит Евгений е родом от Берковица. Нещо се шушукаше за оръжие и наркотици, но това не беше казано на висок глас, а само за възбуждане на апетита на журналистите.
Истината за манастира е публична. Всеки може да я види на място или на сайта www.svetogorie.com.
Доц.д-р Румен Ваташки и завършил Духовна академия и преподава в Богословския факултет в Шуменския университет. Автор е на изследване за католическите мисии у нас. Културен, интелегентен, грамотен, уважаван човек. От къде тая омраза към духовници да се чуди човек. Не е в интерес на партията му да се подава на непроверени слухове и да манипулира постоянните зрители на телевизия “Скат” сред възрастните хора на село. Така избори не се печелят. А ако “Атака” спечели, в което няма нищо лошо, и влезе в управлението, така ли некомпетентно ще действатхората на Волен Сидеров във властта!?

На фотоса: Така ще изглежда новостроящото се крило на манастира с параклиса, който на някого се е привидял като джамия.

1 коментар:

  1. проф д-р Любомир Андреев17 септември, 2009 13:06

    Ich freue mich gestorben und die Ursache der Selbstregulierung Mönche vom Berg Athos Kloster wiederherzustellen und verwandeln das geistige Zentrum des Raina und znachenie.Tehniya nationalen Initiative verdient jede Unterstützung gewidmet und patriotische Bürger von Gott
    Prof. Dr. Lyubomir Andreev

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.