30 септември 2011

Председател на СДС откри кампанията на червените в Перник


Един от първите председатели на СДС беше официален гост на откриването на кампанияна на БСП и коалиция за Местни избори 2011 в Перник. Петър Берон беше шеф на Националния координационен съвет на СДС за няколко месеца през 1990 г. В началото на декември обаче президентът Жельо Желев огласи досието му на агент на Държавна сигурност и атрактивният биолог и активен природозащитник напусна СДС още през 1991г. През 1992г. той беше кандидат за вицепрезидент в двойка с Жорж Ганчев. Сега Петър Беров е в партията „Съюз на патриотичните сили „Защита”, която в Перник е в коалиция с БСП за местните избори. Така един от първите лидери на демократичната опозиция сега агитира за червените.Гост на откриването на кампанията беше и устата депутатка Мая Манолова, но колегата й Ангел Найденов, който в този ден празнуваше рожденият си ден, не беше забелязан.

На сцената пред вратите на Двореца на културата освен гостите, по червен килим се качиха кандидатите за кметове и за общински съветници на коалицията, посрещнати с червени рози. В концертната програма обаче от червени се мина на бели рози с изпълненията на Славка Калчева.

Пенсионери се оплакаха, че ги довели насила на събититето. Накои били подмамени с евтина екскурзия и после вместо да си отидат вкъщи, автобусът ги стоварил пред Двореца. Повечето не издържаха отегчителните речи и си тръгнаха преди края и кулминацията с белите рози.Няма коментари:

Публикуване на коментар