21 август 2008

Предсрочните избори се отлагат до редовните

Провеждането на предсрочни парламентарни избори изцяло зависи от национално отговорното поведение на българското правителство и българският парламент в лицето на тройната коалиция и механичният сбор на партии, който се е обособил на база икономически интереси. Това заяви вчера на пресконференция в Перник лидерът на партия ГЕРБ Цветан Цветанов. Според него ако за управляващите националните интереси и бъдещето на България са над личните им интереси, провеждането на предсрочни избори е съвсем нормално. Няма човек, който да каже, че имаме адекватно представителство на обществото в българския парламент, обясни Цветанов. Като доказателство той посочи резултатите от двата избора през 2007г. Цветанов поясни, че партия ГЕРБ не иска създаване на хаос в държавата. Затова като законова форма на протест е избарана подписката срещу правителството, която ще стартира на 6 септември, вероятно около 11 часа едновременно във всички населени места в страната.
Това е новината. Но още по-голяма новина е, че парламентарните избори се отлагат до редовните. Защото опозицията се напъна и роди подписка и дебат. А от управляващите няма как да очакмваме да пуснат кокала.
Като бонус един политически виц: Попитали радио Еревен какво щеше да става в България, ако го нямаше 10 ноември 1989г. От там без замисляне отговорили: щяха да управляват наследниците на фамилиите Живков, Пирински, Станишев, Велчев, Пръмов и т.н.

Няма коментари:

Публикуване на коментар