12 август 2008

Людмил Стойков в разговор с транспортния министър - автентична илюстрация


Това са автентични илюстрации към публикация във вестник "Атака". Пернишкият бизнесмен Людмил Стойков разговаря с министъра на транспорта Петър Мутавчиев. Снимките са от края на януари 2007г., когато министър-председателят Сергей Станишев преряза лента на отсечката "Пътен възел "Даскалово"- Долна Диканя" от главен път Е-79, която и до момента няма подписан акт 16.


В "Атака" беше публикуван следният материал:
"
Л. СТОИКОВ, Спонсорът на Гоце, взема електричките на БДЖ за скрап?


Железницата бракува 140 мотриси след последния пожар

Спонсорът на президента Първанов - скандалният бизнесмен Людмил Стойков ще сложи ръка на 140 електрически мотриси, които БДЖ се готви да бракува. Това съобщи за "Атака" отлично информиран източник от компанията. Вчера от железниците потвърдиха, че започват поетапното изваждане от движение на почти всички електрически мотриси, поради факта, че са в експлоатация над 35 години.
Към настоящия момент 140 пътнически влака се обслужват с въпросните електрически мотриси. Това означава, че влаковете ще бъдат разпродадени на ниски цени. Основен кандидат за тях е спонсорът на Гоце, който беше разследван от Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ за източването на 23 милиона евро по програма САПАРД. Това ще бъде втората далавера на Стойков с вагони на БДЖ, след като преди години гръмна скандала с близо 5000 товарни вагона, които пернишкият бизнесмен взе за жълти стотинки. При последната схема НЕК продава дългове на БДЖ, възлизащи приблизително на 30 млн. евро, на компаниите "Еврометал" и "Кингстън Ентърпрайзис" за 11,5 млн. евро. Зад двете фирми стои именно Людмил Стойков. Двете страни се договарят първоначално да платят 2 млн. евро, а след това 30-месечни вноски по 600 000 евро едната. Два дни по-късно БДЖ потвърждава дълга си към двете компании на Стойков, възлизащ на 27,5 млн. евро плюс 6.7% лихва.
Двете страни се споразумяват БДЖ да плаща на компаниите на Стойков 30 месеца по 900 000 евро. Този договор е обезпечен за сумата от 15 млн.евро с над 5800 железопътни вагона. Проверяващите са установили, че "Кингстън Ентърпрайзис" е продала приблизително 800 вагона за сумата от 6, 2 млн. евро на офшорни компании, контролирани от групата на Николов - Стойков.

А ето така изглежда представителната група, която преряза лентата на незавършен път. Тогава на Стойков засвидетелстваха внимание всички важни особи.>

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.