23 януари 2009

Може ли да смята премиер министърът?



Министър-председателят Сергей Станишев: (за избори-2009 в един ден)
По аргумента – спестяване на пари, тъй като и той се чува, това е най-несъстоятелният аргумент от всичко, което се говори. Защото първо демокрацията е скъпо удоволствие, защото, ако някой иска да спести пари –най-добре изобщо да не правим избори – имало е и такива периоди в българската история. Тогава много пари ще се спестят. За ваше сведение, 1 км от южната дъга на околовръстното, приблизително покрива едни избори в България,така че този аргумент не го приемам. По всички други могат да се проведат задълбочени дискусии.
“Смешно е да се променя конституцията заради един конкретен случай, е личната позиця на Станишев.” (БНТ, По света и у нас - 22.01.2009)

Три минути по-късно в същата емисия:
Правителството даде зелена светлина на идеята да се създаде фонд "ин витро", който да подпомага двойките с репродуктивни проблеми. Фондът ще започне работа с 20 млн. лева – 10 от бюджета на здравното министерство и 10 от излишъка за миналата година.

И ако няма други пречки с осигурените 20 милиона, следващата година може да проплачат поне 2 хиляди бебета.

(Снимките са от сайта на БНТ)



В ЗАДАЧАТА СЕ ПИТА КОЛКО БОЛНИ ДЕЦА МОЖЕ ДА БЪДАТ ИЗЛЕКУВАНИ С ТОЛКОВА ПАРИ.

ИМА И ДРУГИ (не)ИЗВЕСТНИ...



Виж: http://bgpetition.com/izbori_2009_v_edin_den/index.html




1 коментар:

  1. Тогава въобще да не гласуваме, за да спестим по вече или каквото каже Министър председателят, все няма да Ви хареса, защото така са ви платили, да ни манипулирате.
    А промяната на констируцията безплатна ли е. Таака ли сте си въобразили, че ще спечели Вашият фаворит. Тогава говорете за неиното добро, за да може да имаме избор

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.