11 февруари 2009

Станишев черпи ум от вековно дърво



Премиерът Сергей Станишев почерпи ум от вековно дърво. Дано сега мисля още по-добре, каза той, след като се докосна до дълголетен ясен, за който се вярва, че е лечебен. Дървото е вградено в основите на малък параклис “Св. Пантелеймон”, който се намира на мястото на православен манастир, съществувал от ранното средновековие и в близост до Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Перник.

Премиерът беше на посещение в болницата, която през последните две години е променена почти неузнаваемо.
Управителят на болницата д-р Александър Алексиев му споменал за уникалното дърво, обвързано с много предания и Станишев пожела да се разходи до него.
По дървото има множество природни образования, които напомнят различни човешки органи -сърце, бял дроб, мозък, корем. От суеверие много хора пипат дървото или се облягат на него с надежда да се излекуват. Премиерът най-напред попита за мозъка и се докосна първо до него. Самото образование е доста поизтрито от многото докосвали го длани. Кой знае, може пък и да помага. Щеше да е добре да запали и свещица в параклиса и да поиска прошка от Бога, за което е съгрешил и за което още не е, прокоментира възрастна жена дошла за преглед в болницата..


















2 коментара:

  1. Me parece muy interesante, la verdad. Aunque si soy sincero, poco he entendido.

    ОтговорИзтриване
  2. На безмозъчните атеисти - кой да им помогне?
    Те само оскверняват светите места.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.