21 февруари 2009

Станишев добавя мотив за оставка с PR






По костюм и без шапка, при -10 градуса, министър-председателят Станишев проверява как е почистена магистрала на 30 км от София в късен следобеден час. В същото време в страната има затворени пътища и проходи, има десетки закъсали ТИР-ове, коли са пропаднали в преспи. Но медиите не са там, те са подир премиер-министъра на изблизания път Е-79 при Старо село.

Перфектен PR –точно като за вот на недоверие.



Ето и малко доказателства:
21 януари 2009г.
news.bg съобщава:

Днес се очаква влошената метеорологична обстановка да се пренесе към Източна България. Проходите Етрополе-Златица, Троян - Кърнаре, Проходът на Републиката, Твърдица - Елена, Върбишки и Петрохан са затворени за движение.
Въведени са и следните ограничения: всички автомобили да са с вериги, а товарните - без ремаркета.
… закъсалите автомобили по пътя Монтана - Лом са евакуирани, съобщи директорът на "Гражданска защита" в Монтана …
Затворен е пътят от Монтана и Берковица за София през прохода Петрохан, където през деня паднаха няколко лавини и част от шосето бе затрупано.
Три общини в страната продължават да бъдат в бедствено положение - Вършец, Кнежа и Ловеч.
Бедствено положение на територията на община Ловеч обяви кметът Минчо Казанджиев… Затворени са общинските пътища между селата Лисец -Баховица, Йоглав - Тепава, Дойренци - Дренов и Слатина - Владиня.
В късния следобед вчера шефът на пътната агенция издаде заповед за спиране движението на тирове в страната.

Инж. Янков придружи премиера Станишев до пътен възел Старо село на главен път Е-79, където премиерът инспектира дейностите по почистването. (Става дума за 20.01)
Янков поиска по-строги санкции за шофьорите на тирове, които са без зимно оборудване, създали сериозни проблеми през днешния ден.
И още:
…Министър-председателят провери главен път Е-79 до Старо село, където спря за отдих селското бистро „Кратка почивка".
Хората от Старо село не бяха информирани за премиерската визита. Лошото време пък прогони от улицата и малцината, които разбраха, че премиерът ще посети тяхното село.
Иначе, самият главен път Е-79 бе добре почистен.


вестник 24 часа от събота:
Станишев инспектира Е79 по костюм на -10°

Проверка как е почистен главен път Е79 направи вчера премиерът Станишев. Той слезе на отбивката за Старо село (виж вляво) по костюм и без шапка при -10°.
"В някои страни при 5 см сняг обявяват бедствено положение. При нас в момента е по-тежко", заяви Станишев.
За ситуацията в страната на премиера докладва лично шефът на Националната агенция "Пътна инфраструктура" Янко Янков. Той обясни, че заради обърнатите коли на Петолъчката при Сливен трафикът е отклонен през Ямбол.
"Активирала се е и четвърта лавина на Петрохан. На място има много техника. В страната чистят 1500 машини, но ситуацията е тежка", допълни Янков. Той настоя за промени в закона, които да задължават шофьорите да карат с вериги. (Светлана Стоименова)

2 коментара:

  1. Ами нямало е как да отиде при закъсалите, защото е трябвало да изпрати помощ за да ги изтеглят :)

    ОтговорИзтриване
  2. Така е. Сигурно още сънува засядането в лифта. Даже много се е отдалечил от кабинета си.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.