18 май 2009

Карбовски дава заден с пернишкия голф




Журналистът Мартин Карбовски даде заден с пернишкия голф. Авторът на нарицателната фраза за безпардонност и жестокост по пътищата вече иска да стане главатар на общество в защита на Перник. Избра и свой фаворит за кандидат за кмет на Перник. В неделното му предаване „Пропаганда” по едно национално радио негов гост беше утвърденият младежки лидир Християн Даскалов, който успя да пребори тезите на Карбовски, че перничани са варвари. Колкото и както да опитваше да го притесни, Карбовски не успя. Вие в Перник се самоизтребвате, лесно се палите и вадите нож другиму, вандали сте. Не знаете ли как се държат на пътя шофьорите на пернишки голфове – те са опасни – така в общи линии нападаше Карбовски. Християн обаче му се опъна достойно в ефира. И така се стигна до очевидна промяна в позицията на водещия.

Фразата „пернишки голф” Карбовски измисли след зловеща случка. Една пияна Живка отне живота на трима младежи като почти им откъсна главите, забивайки се в тавана на Мерцедеса, в който се возеха.

После се появи и вица за времевата разлика между зелен сигнал на светофара и клаксона на пернишкия голф в рамките на наносекунда.

Във времето черната хроника в медиите започна все по-често да се пълни с трагични събития от Перник. Брадви, ножове, изнасилвания, тежки катастрофи със загинали младежи. Това е повод за Карбовски и за други хора, не само журналисти, да не пестят ругатни по адрес на Перник и перничани.

В същото време Християн и приятелите му от сдружение „Младеж” призовават към обич – обич към родния град, обич към ближния. Достойнството на перничани може да се брани и с добро. Нужна ни повече истинска духовност, а не бутафорни езически ритуали по площада. Нужно е да се чува гласът на младежите като Християн, които не са малко.

Самият Християн наскоро заведе дело срещу действащия просветен министър за проява на дискриминация, и може и да го спечели. Той може и да говори малко купешки, на език приличащ повече на фалшивите политици. Сигурно е обаче, че Християн е искрен в убеждението и намерението си с добри дела и пример да увлече повече хора. Може да е малко употребен, може да е повече преескспониран в Перник и не само, но поне успя да спечели за каузата черногледец като Карбовски, който по-често е против и много рядко „за”.

Общество в защита на Перник има. И Карбовски може наистина да стане част от него ако включи на задна злобата, омразата и негативизма и помогне на добрите каузи.



1 коментар:

  1. Аз пък си мисля, че Карбовски е типичния ужасен перничанен с всичките му зъби и финтифлюшки. Игнорирането на проблемите и общностите в мътните води създаде тълпи излишни хора в родния град. Сякаш само смъртта е ценност в средата на нищото. Не ми се говори.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.