01 май 2012

В Перник черпят за Антоновден …

За Антоновден днеска в Перник черпят много именяци.

Антон е собственикът на национално представената компания за месни продукти Сами-М. Името му явно е избрано подходящо да пребъдва. Доказателство за това трябва да е и развръзката от набеждаването, че в продуктите на фирмата с марка „Стара планина” има соя. Стигна се до извинение от земеделския министър Найденов, който тръмна скандала неподготвен.
Костадинов е познат като много благодетелен човек, подобно на светията, чието име носи, но държи това да не се прави достояние.



Именик е и почетния гражданин на Перник писателят акад. Антон Дончев. Даму се слави името!

Името си празнува днес и спортният журналист Антон Симеонов от „Градски вестник”. От него тръгват всички новини за „Миньор” и към национални медии. Често това, което той е съобщил вече, се превръща в новина след седмица и повече за други негови колеги.



Още вчера - преди празника с дъхав козунак и марково уиски почерпи близки и познати поборникът за борбата в Перник Антон Макариев Собков. Дълги години той ратува за традиционния български спорт и развитието в миньорския град. И сега, вече на 80 години, не пропуска състезание.

Името на св. Антоний Велики носи и бившият кмет на Перник Антоанета Георгиева. Коварна болест я затвори в къщи, далече от хората. На този ден я поздравяват всички, даже политическите й противници.



Имен ден има и д-р Антоанета Григорова – доскоро шеф на РЦЗ в Перник. Сега звеното е обединено с РИОКОЗ и предстои да се разбере кой ще бъде неговият шеф – дали д-р Валери Симеонов или тя.




Именици са и и мис България 2009 Антония Петрова




и евродепутатът от НДСВ Антония Първанова.




Поздравете и вие вашите именици. 17 януаре 2009г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.