24 юли 2012

Искра Фидосова публично уличена в злоупотреба с влияние


"Последните думи бяха, че ако има по-сериозни случаи на финансови отношения с властта, трябва да отида в Сърбия, защото там Искра Фидосова си прави срещите, не иска в България да се правят, изрично трябва да се правят в Сърбия. То ги има и на СРС-тата тези неща... Искра Фидосова - виден ГЕРБ, срещи в Сърбия за крупни суми. По-крупните суми трябва с друг активист на ГЕРБ.
Техните искания не са малки.
Имам да получавам в момента субсидии за около 3 млн., които по една или друга причина не са дадени. Няма ги сумите за площи в размер на около 130 000 дка, които не са изплатени за стопанската 2010 и 2011 г. Интересното в случая моя е, че нито имам писмо, нито имам някакво обяснение защо ми ги няма парите. Такова чудо като фирма "ГЕРБ" не ми се е случвало, дано се не случва и на други хора. И моля да бъда цитиран".

Това казва пред кореспондента на "Труд" в Монтана арендаторът Светослав Илчовски, изнудван от вече бившия народен представител от ГЕРБ Димитър Аврамов с крупната сума от общо 100 000 лева, за да му разреши проблемите.

Председателят на парламентарната комисия по правни въпроси Искра Фидосова публично е уличена в злоупотреба с влияние. Отзвук обаче няма. Не е известно да е назначена проверка,липсват и коментари.

Терористичният акт на летище Сарафово, унищожителните критики в доклада от Брюксел за несправяне с организираната престъпност и корупцията и поисканият пореден, пети вот на недоверие от БСП и ДПС срещу кабинета на ГЕРБ оставиха без коментар и друга доста сериозна новина от лятната политическа обстановка в страната.

Депутатът Лъчезар Иванов се опитал с чужди публикации да стане доцент, но свързаните с него гафове сигурно не минават за новина.

За това пък последва коментар на бащата на Фидосова - Фидос Искренов, който казва пред медиите, че арестът на депутата Димитър Аврамов не прави чест на МВР.

Другият коментар е единствено на все още нерегистрираната в съда партия на Меглена Кунева „Движение България на гражданите”: „ Настояваме Искра Фидосова да подаде оставката като председател на Комисията по правни въпроси и като депутат в 41-то Народно събрание и призоваваме прокуратурата да предприеме необходимите мерки срещу нея, така както направи в случая с Димитър Аврамов. В противен случай ще считаме, че българските правоохранителни органи действат с двоен аршин и се опитват да прикрият злоупотреби по високите етажи на властта.”

Фотоколаж - "Труд"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.