03 септември 2008

БСП се сети за пенсионерите - предизборно

Как ще бъдат подбрани 5 000 пенсионери, които ще почиват на море в луксозни хотели и как ще бъдат избрани хотелиерите, на които ще се плати с пари, събрани и от пенсионерите, и от бебетата.
Лечението на тежко болните деца и на хората с редки заболявания не заслужава ли повече внимание или за това има „Българска Коледа”, която също събира пари от всички нас.


От БСП - най- голямата партия в управляващата коалиция, обявиха, че правителството ще изпрати за 10 дни на курорт от 3 до 5 хиляди пенсионери. Новината съобщи отдавана възневидяната от бедните социална министърка с най-скъпите обуща. Премиер-министърът Станишев също потвърди намерението, така че да няма връщане назад. Някак си не върви министър-председател да се отказва от думите си - не че не се е случвало. Как ще бъдат подбрани петте хиляди пенсионери, които ще почиват на морето в луксозни хотели и как ще бъдат избрани хотелиерите, на които ще се плати с пари, събрани не доброволно, а насилствено и от пенсионерите, и от бебетата. На тези въпроси отговорите се отлагат за друг път.
Стана ясно само, че на курорт ще ходят хора в третата възраст, които са се включили в пенсионерски организации. Кой не знае, че те са симпатизанти на БСП в преобладаващото си число. Ами тези, които не са организирани –те по-малко ли са пенсионери!? Добре поне, че възрастните са доста по-морални, та дано не се стигне до кръвопролития при разпределянето на квотите за почивка. В един пенсионерски клуб даже предложиха всички да се откажат от тази възможност, защото това си е пълна глупост.
Всеки път когато се раздават някакви общи пари, които принадлежат първо на данъкоплатците, после на тези, които ги разпределят, стои въпросът: не заслужават ли повече внимание болните деца и хората с редки заболявания. Или за това има „Българска Коледа”, която също събира пари от всички нас.
Впрочем освен изпращането на курорт на 5 000 от 2 000 000 пенсионери, от БСП разказаха още други такива възнамерявани благини, които да погалят ухото на част от мизерстващите хора. По 100 лева към пенсиите на калпак – за всеки случай, по 200 лева коледна пенсия, пари на ръка за бедните родители на първолаци. И само 10% от бюджетния излишък за инфраструктура.
И веднага под прожекторите се юрнаха дежурните по медии главни социалисти, за да разказват, че това не е пуполизъм, че така не се канят да си купуват подкрепа и гласоподаватели, че ръстът на инфлацията не е заплашен. Само че по-паметните не са забравили как когато се разпределяше бюджетния излишък миналата година , тъкмо от БСП не искаха да дават пари на стачкуващите учители, за да не се предизвика инфлация.
Социалният пакет на БСП е повече от предизборен, странно е обаче как са пресметнали, че 5 000 гласа ще са решаващи на следващите избори за Парламента.

Няма коментари:

Публикуване на коментар