26 ноември 2008

Предлагат Батман-Ватман за орден "Млада планина" защото са социалисти




Спонтанна гражданска инициатива предлага спешно да бъде учредено ново държавно отличие - орден "Млада планина". Предложението се роди почти едновременно с появата на новината, че ЕК ни наказва с отнемането на 220 млн. евро от проекти, предвидени за финансиране чрез ФАР. С този орден може да бъдат отличени всички, които имат заслуга за загубените безвъзвратно милиони евро от европейските фондове, с които България можеше да стане по-добро място за живеене. Младият орден може досущ да прилича на стария, само звездата да е червена.
Гражданската инициатива е категорична, че първи трябва да получи ордена Батман- Ватман, защото е социалист. По същата причина може да са кавалери и други, защото са социалисти. Въобще орденът “Млада планина” е за всички, които са държали политическия чадър над кавалерите на “Стара планина”. А ако е останал някой стар спонсор без орден, той също е за млад орден. Предлага се да е “планина”, защото загубените пари са колкото планина за обикновения българин и с тях може да се премести даже Стара планина.
Мотивите за предложението може да се открият в изказванията през последните два дни на познатите от телевизора лица :
Сергей Станишев: България изпълнява програмите на ЕС "по много амбициозен начин". Членството в ЕС "не се свежда само до въпроси от правосъдието и вътрешните работи".
Меглена Плугчиева: Решението на ЕК е разочароващо.
Ангел Найденов: Решението на ЕК е несправедливо и не отразява реалността.
Биляна Раева: Последните месеци направихме много по проблемите, посочени от ЕК, но остават доста пропуски.
Соломон Паси: Не съм изненадан от решението на ЕК.
Николай Свинаров: Граждански дълг на опозицията е да поиска провеждането на предсрочни избори.
Бойко Борисов: Поддържам вот на недоверие към правителството. Трябва да сме безкомпромисни в критиката си към управляващите, за да си ходят.
Цветан Цветанов: Не чуваме кой носи отговорност за това, което се случва. Пламен Орешарски и Асен Гагузов да напуснат постовете си.
Яне Янев: Или Станишев подава оставка, или дава поне пет министри на Прокуратурата и ДАНС.
Иван Костов: Влизаме в тежка криза в отношенията с ЕС.
Димитър Бъчваров: България е най-доброто място за пране на пари в Европейския съюз.
Бойко Борисов: Правителството е загубило доверието на Брюксел.
Йордан Бакалов: Най-жестоката санкция е липсата на доверие.
Надежда Михайлова: Решението на ЕК е, за да защити интересите на европейските данъкоплатци. Този кабинет не би могъл да възстанови доверието на Брюксел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.