05 ноември 2008

Тайното общество на бръснарите съобщава: Джинът е измислен в Джинчовци

Популярната по цял свят алкохолна напитка джин е измислена в трънското село Джинчовци. Тава откритие са направили от тайното общество на бръснарите, което е алтернатива на разните формации на зидарите. За разлика от официални и неофициални масонски организации, които са обвеяни в тайнственост, но само на уж, бръснарите са тайна общност и членовете й не парадират с принадлежността си към нея. Откритията и идеите им са с колосален принос към човешките достижения.
След нарочна експедиция из Трънския край, бръснарите вече не допускат съмнение, че джинът е измислен в Джинчовци. Подобно подозрение съществува отдавна. То е плод на дългогодишна дегустация на домашна трънска гроздова, направена от джанки. По време на експедицията си обаче бръснарите са пробвали уникален дестилат, който се явява първообраз за производството на джин. Всички други питиета, произвеждани на други места по света и нас са ментета, категорични са бръснарите. Три рода от селото от години си оспорват правото на патента и запазената марка и в споровете са пропуснали да се заявят като откриватели на напитката.
Скептици оспорват откритието, като твърдят, че името на селото е дошло от джина, но това не е достоверно, защото Джинчовци го е имало много преди по света да тръгне славата на измисленото там огнено питие.

Тука се прави ... джин ... от джанки.

2 коментара:

  1. Това въобще еголяма глупост и жалко за този, който я е измислил. Името на селото идва от Джия - един от тримата братя, заселили се в югоизточния край на Знеполе. Някои го свързват и с джин - корен, но не и с питие.
    Джинчовски потомък

    ОтговорИзтриване
  2. То Джия го нарекъл така баща му, щото още от дете сукал джин.

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.