12 декември 2008

Кой не иска избори 2 в 1

Все по-бурно се разгоряват споровете дали евроизборите и вота за народни представители в Българския парламент да са в един и същи ден. От опозицията единодушно подкрепят несмелото искане на НДСВ да се спестят 20 000 000 лева на българския данъкоплатец. В същото време видни функционери на БСП и ДПС не се предават и отстояват тезата,
че промяната в Конституцията, предлагана от Костов е безсмислена. Румен Петков призова догодина да не се стимулират гласоподавателите с тенджери. Лютви Местан пък беше категоричен, че ДПС няма да върне мандата за правителство. И как ли не? Кой ще се откаже от цял месец келепир. Това става в момент, когато полицията се готви да пуши лулата на мира в събота, а ентусиасти природозащитници подеха подписка срещу президента за лова по време на визитата в Узбекистан.
Дали са искрени загрижените да спестят на данъкоплатеца 20 млн. лв. не може да се отговори категорично. Но за управляващите, които за нищо си нямат 220 млн евро , какво са някакви си 20 млн. лева.
Според социолозите ако изборите са в един и същи ден щяло да има по-голяма избирателна активност. Повече от ясно е, че полза от това нямат точно тези, които всячески се опитват да омаловажат загубените за България и българите пари от Европа.

Няма коментари:

Публикуване на коментар