10 декември 2008

Българската бюрокрация не знае брюкселски

Казва го Камов, и не само той. Независимият депутат говори за владеенето на комуникацията с Брюксел. За езика, на който се общува с Европейската комисия.

Българската администрация не знае "брюкселски" език. Забележката е на социалдемократа Николай Камов, когото Коалиция за България изошка от парламентарната си група, защото много знае. Според Камов езикът, който правителството и родната администрация държат на Брюксел е опасен, но не за тях. От този начин на говорене са застрашени България и българските граждани, които винаги са плащали високата цена. Независимият депутат искрено съжалява, че страната ни се разминава с целта и мечтата си, която е преследвала 20 години – членството в ЕС. Управляващите не знаят и не могат да се справят с това, категоричен е Камов. Според него драстичната и безпрецедентна загуба на 220-те милиона евро не е най-същественото. По важно е, че България формално е член на ЕС, но остава извън него по манталитет от наследеното минало, в което ние още живеем.

Не сме станали част от европейския начин на боравене с политиката и властта. С такава тъжна и изцяло негативна равносметка България приключва 2008 г. и три години от мандата на това правителство, посочи Николай Камов в Перник. Той изрично направи уточнението, че сегашното положение е безнадеждно. Ръководеното от него Политическо движение "Социалдемократи" не вижда възможност да се коригира каквото и да било в сегашната ситуация, даже и в бюджета за следващата година.
Бюджет 2009 е калпав за кой ли път, смята народният представител. Изглежда, че ние сме единствената страна в света, за чието правителство няма да има криза и последствия, каза той.
Колкото и да не ти допадат някому левичарски настроените политици, подобни възгледи спокойно може да бъдат споделени от всеки, защото са правдиви. Но какво от това. Вместо да има слушаемост и чуваемост, налице е само тъпото перчене на ватман, който иска да изглежда като Батман.

Няма коментари:

Публикуване на коментар