22 декември 2008

Тригодишният Пепи побеждава жестоки диагнози и без Българската Коледа

Петърчо не е сред подкрепените от Българската Коледа деца с тежки проблеми, но с любовта на близките си и с добрината на много хора постепенно оздравява. Призивите дайте да дадем за Българската Коледа по лев и двайсет обиждат не само Петърчо, а много други деца в нужда. И това се случва в момент, когато някой ни убеждава, че 220 млн. евро не били значителна сума, че спестяването на 20 млн. лева от провеждането на избори за евро и национален парламент едновременно не е значимо. В момент когато 240 депутати ще вземат по 2 000 лева коледна премия. Кой трябва да разбере, че за Пепи и семейството му всеки лев е пари за здраве?!



Тригодишният Пепи от пернишкия квартал Изток успешно се справя с жестоки диагнози. Не сте го видели във вълнуващите репортажи по националната телевизия, които разказват съдбата на деца с тежки проблеми. Той не е сред тези деца, за които ни канят да дадем по левче по телефона. Т. е. не по лев , а по лев и 20 стотинки, защото държавата не се отказва от налога даже, когато парите се събират благотворително.

Пепи не е сред подкрепените от Българската Коледа деца с тежки проблеми, но с любовта на близките си и с добрината на много хора постепенно оздравява.
За 2008г. семейството на Пепи е получило 1 000 лева от Българската Коледа. Те са стигнали за месец - два. Разходите по оздравяването му обаче са много повече. Малко след раждането му беше ясно, че детето е неподвижно от кръста надолу. След обявените за незаконни три присаждания на стволови клетки от лекари, които идват от Русия, той вече се движи. От известно време за него се грижи иглотерапевт, който дава големи надежди. Сега всеки ден го водят на нервноразвойна терапия. И всичко това струва пари. За разходите обаче няма документ, и независимо, че лечението се прави от лекари и подобрението на детето е очиведно Българска Коледа за него няма. Руските лекари са намалили хонарара за неговата операция десетократно, но въпреки това , не им е платено напълно. За събиране на средства за последната операция е помагала даже кметицата на Перник Росица Янакиева. Иглотерапевтът също работи повече заради удовлетворението, че Пепи оздравява.
В неговия случай липсата на документ за разходите по лечението му е повече от странен аргумент. Детето видимо оздравява. Държавата обаче не е в състояние да го лекува. Нещо повече - от държавната комисия за лечение в чужбина заявили, че не е възможно детето да се оправи.
Призивите дайте да дадем за Българската Коледа по лев и двайсет обиждат не само Петърчо, а много други деца в нужда. И това се случва в момент, когато някой ни убеждава, че 220 млн. евро не били значителна сума, че спестяването на 20 млн. лева от провеждането на избори за евро и национален парламент едновременно не е значимо. В момент когато 240 депутати ще вземат по 2 000 лева коледна премия. Кой трябва да разбере, че за Пепи и семейството му всеки лев е пари за здраве?!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.