22 март 2011

Земеделска калинка хвали български домати в Париж


От 1 април- денят на хумора и шегата, в Париж България ще има аташе по ... земеделие.

Досегашената шефка на дирекция "Връзки с обществеността и протокол" в Министерството на земеделието Веселина Евдокимова вече е получила назначение за уникалната длъжност. Нейната задача е да представя в световната столица на изкуствата ... българския зарзават. Предложението за това е направено от министъра на земеделието Мирослав Найденов на Министерството на външните работи и оттам явно не са му отказали.

Преди настоящата си позиция дамата е заемала същата и в министерството на труда. Евдокимова има богат организационен опит, както и богати медия и бизнес контакти, се казва в официалното съобщение. По нататък е разказано CV-то й. От него се разбира, че е завършила политология с профил външна политика и национална сигурност, има специализации по политически маркетинг и реклама, както и по дипломация и журналистика.

Колкото и прелестна и подготвена да е дамата, по-добре щеше да бъде да й намерят друга длъжност, вместо да промотира зарзават в Париж . Иначе това я превръща в поредната „калинка” на Найденов, а него, когато и да го сменят, все ще е късно.

1 коментар:

  1. Ти пък ако си мислиш, че тези службици зад граница са предназначени за компетентни и работещи хора... Българското посолство притежава десетки апартаменти в Париж, които плачат за млади наемателки с добра заплата за харчене из модните бутици на френската столица. Оттам нататък министрите назначават девойките по строги критерии - гръдна обиколка, талия, ханш...

    ОтговорИзтриване