28 март 2011

За Белене и банката


В сряда (30 март) от 18:30 ч. между Министерски съвет и Президентството ще се проведе синьо-зелен протест "Не на атомната бомба в Белене". Организаторите от Синята коалиция и ПП "Зелените" призовават всички граждани и организации да подкрепят с присъствието си протеста. „Нека покажем, че сме против нов Чернобил и Фукушима на нашата територия!”, приканват те.

В същото време по телевизора три дни и три нощи, в това число с извънредни информационни емисии, занимават народа с първия у нас банков обир с взети заложници, при положение, че човекът нахлул в банката нямаше искания и намерение да убива. Той просто се е чалнал заради безрадостния си живот.

Не пропусна шанса да се покаже и там и премиерът Бойко Борисов, който най-сетне се направи, че е решил и обяви, че ще подпише за Белене. Така флашките от близкия до лицето Алексей Петров вестник Галерия млъкнаха. А по телевизора разказваха как го почерпили гофрети докато бил в щаба за обезвреждане на нахлулият в банката в Сливен Стефан.

Кой внушава, че България може да бъде енергиен център на Балканите, след като енергоносителите ще се внасят от Русия? Това в най-добрия случай ни отрежда незавидната роля само на енергиен диспечер в региона! В това експертите са категорични и заключават:

Всичко може да се построи, даже АЕЦ “Белене”. зависи обаче на каква цена и кой ще плаща сметката. Не става дума за външния инвеститор, а за българския народ, който не влиза в сметките за комисионните.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.