01 ноември 2011

Бойко vs. Първанов на изборите в Перник


В един от сутрешните блокове вчера министър-председателят и лидер на партия ГЕРБ Бойко Борисов разви тезата, че БСП е спечелила в градове, където президентът Първанов е представял своите мемоари. Дълбокото прозрение му хрумнало като погледнал картата на вота в столичен ежедневник. До тази карта обаче маршрутите на Първанов ги няма, така че явно Борисов ги знае наизуст. И сигурно е така, защото специално в Перник всяко появяване на Първанов беше съпроводено и от визита на премиера. Това за местните журналисти никак не е трудно да прозрат, защото се чудеха как да съчетаят отразяването на знаменателните събития едновременно. Без да се дават за пример всички висшочайши посещения в района, достатъчно е само това, че изведнъж и изненадващо Борисов реши навръх рождения си ден да мине през Дивотинския манастир. В същия ден и почти по същото време Георги Първанов, заедно с майка си баба Марийка, беше на курбан над родното си село Косача за Свети Дух.

Съвсем предизборно в Перник Първанов се появи няколко пъти. Първо си представи мемоарите, после дойде за лични срещи, маскирани с хоро на крепостния хълм с участниците в експедицията „Кракра”, на които каза, че е по-добре да са бригадири. При третото си идване доведе дипломати да ритат топка в родния му град и заедно със своята съпруга и техните половинки се разходи по крепостния хълм. Накрая, малко преди изборите, заедно с цялата си свита се качи до обновената хижа „Джамен”. Резултатът от това посещение беше снимка с кандидате за кметове от БСП на Ковачевци и Перник и евентуалното настаняване на вълчицата Зорница в родната му планина Рудина.

Всеки път, когато Борисов идваше в Пернишко, а и по други краища в страната, за да реже трикольорни лентички, той се биеше в гърдите колко много е направено за Перник. Магистралата „Люлин”е завършена, но с 80 млн. лева повече от планираното. В Калкас имат канализация, но нямат водопровод. Към Брезник е ремонтирано шосето, но само част от него. В Перник по волята на настоящите управляващи се откри университет - как и защо Бойко Борисов наложи волята си това да стане е публична тайна. Ремонтирана е опожарената театрална зала, с пари от държавния бюджет, събрани от данъците на всички българи, по договор от 2005 г. и т.н.

Накрая някъде по медиите Борисов обявил, че той е виновникът ГЕРБ да загуби кметския вот в Перник, но в това няма нищо чудно, защото е всеизвестно как той си приписва всяка заслуга.

Е, кой от двамата е надвил за изборите в Перник, остава да реши избирателят, който си има свои съображения още от времето на Тато - да гласува все "против", а не "за".

Няма коментари:

Публикуване на коментар