18 юли 2013

Мерките на Орешарски са само намерения

“Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш.” Тези думи се приписват на писателя Николай Хайтов. Може и да ги е казвал, но за настоящото управление на България, находчиво наричано "Гнойната коалиция", са изключително валидни.

Как не се намери някой противник на това управление да обясни даже на депутатите от ГЕРБ, че всичко, което отчете за първия месец от управлението на правителството министър-председателят Орешарски засега са само добри намерения, а не мерки.



Цената на тока още не е с 5% надолу и не се знае как това ще стане, защото зависи от независимия регулаторен орган ДКЕВР, който явно в решението си като го вземе ще се подчини на правителството.

Семейства с деца, които ще бъдат в първи клас на есен още не са подпомогнати и те не са всички родители на първокласници.

Намерението да се даде енергийна помощ на още 60 000 социално слаби не помага на всички нуждаещи се.

Това с калфите и чираците също не се знае кога и как ще стане, а и са нужни пари и мотивация на кандидатите да ходят на работа неграмотни младежи, които са си по-добре като безработни. Безработицата за знаещи, можещи и добре образовани младежи ще се реши, както и досега през Терминал 2.

Замразяването на възрастта за пенсия, връщането на Швейцарското правило и увеличението на пенсиите още не са на дневен ред.

„Отвореният парламент” всъщност е под обсада.

Дума и да не става за промените на изборния кодекс, които могат да се направят за седмица при добро желание от страна на управляващите.

Така че правителството за сега успешно прилага само силно спорни назначения за овладяване на властови позиции и има само намерения, а не прилага мерки, както впрочем се изразяват даже депутати от ГЕРБ. Те би трябвало да го играят опозиция, но явно изобщо не са подготвени за политическата игра - липсват им и познания, и тренировки.

В днешния ден на рождението на Левски протестиращите спомниха неговите думи: "Дела трябват, а не думи!" И понеже е очевидно, че по-важни са партиите, които подкрепят (и не подкрепят) правителството и техните лидери, единствено възможното реално действие за Кабинета "Орешарски" е "ОСТАВКА".

1 коментар:

  1. Анонимен22 юли, 2013 19:22

    ГЕРБ начело с главатаря си, доказаха че са абсолютни некадърници, както в ролята си на управляващи, така също и в ролята на опозиция!

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.