10 септември 2013

Първа копка на параклис в Планиница

В пернишкото село Планиница направиха първа копка за съграждане на параклис. Каноничното молитвено последование беше извършено от трима свещеници от Радомирска духовна околия, водени от архиерейският наместник иконом Иван Плочарски. Той е председател на църковното настоятелство, което от няколко години ратува за въздигане на православен храм в селото.

В събота (06.09.2013), когато стана историческото събитие на отреденото за параклиса "Успение Богородично" място  се събраха повече от 60 човека, съобщи Катя Борисова, която е основен двигател на идеята.

В стария училищен двор е положен основен камък за параклиса. Идеята е да се купи готов молитвен дом. Моделът с размери 2.50/5.00 метра и 4.50 м. във височина вече е избран от каталога на гръцка фирма. Твърде възможно е да се прибегне и до услугите на производител от Бургас за по-изгодните цени.

Църковното настоятелство и продължава да набира дарения за православния храм по сметка: BG47BPBI794740620701 BIC BPBIBGSF, Пощенска банка, на името на Иван Костадинов Плочарски.

1 коментар: