27 ноември 2008

Защото са социалисти












На 47-конгрес на БСП нейният лидер Сергей Станишев дебютира и като писател. На другарите си - над 800 делегати на конгреса той подари кратка творба от няколко глави, написана „набързо”. В 80-те страници Станишев разсъждава над социализма, модерните технологии, куфарчетата с пари на соцпартията и извънземните форми на живот.
Трудът е насочен към лявомислещите и другарите му по партийна принадлежност. Обръщам се именно към тях, защото вярата им е разколебана, патетично отбелязва авторът. Хората, които са си въобразили, че мразят социализма, всъщност не са наясно с неговите принципи и идеали, уточнява Станишев и дава писмено изявление на своите заблуди.
Дано да не се окажат заразни.



Колажът е на вестник „Новинар” от 24 ноември 2008г. ( брой 274) – ден след приключването на 47 конкрес на Българската социалистическа партия.
Бележка под колажа:
Някои липси
На приключилия вчера социалистически конгрес се очертаха някои липси. Липсваше Доган. Липсваше друг кандидат за партиен шеф освен Сергей Станишев, а на корицата на книжлето „Защото сме социалисти” липсваха някои от най-известните социалисти в света. Понеже не можем да закараме Доган на конгреса, нито да се кандидатираме за лидер на БСП, постарахме се да оправим поне тези липси.
Добавени са:
Адолф Хитлер
Бенито Мусолини
Йосиф Сталин
Владимир Илич Ленин
Фидел Кастро
Ким Ир Сен
МаоДзедун



Станишев –горд със своите учители
Ленин – най-малко 3 милиона убити; Сталин – около 30 милиона убити; Мао – най-малко 50 пилиона убити, но точният им брой е все още неизвестен; Пол Пот – 3 милиона убити; Мусолини – може би най-човечният социалист, доколкото този израз не е оксиморон;Броят на жертвите му е неизвестен;СаддамХюсеин – около два милиона убити; Георги Димитров – предал на сталинските концлагери най-малко 500 свои партийни другари. Проводник на сталинизма в България; Тодор Живков – по вина на неговата партия бяха убити между 10 и 30 хиляди българи; Ким Ир Сен – убитите от него все още не са преброени; Фидел Кастро – убитите от него все още не са преброени.
Вестник „Седем” – 26 ноември-2 декември 2008г. (брой 48)


1 коментар:

  1. ебаси тъпата патка си!честно. без да се обиждаш. просто си неистово глупава

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.