07 октомври 2011

Бойко крие Росен от МегленаТелевизията bTV отправила покани за президентски дебат до тримата претенденти с най-големи шансове за "Дондуков" 2. Така ги е поканила, че да е удобно за ГЕРБ.

След като поканите били разпратени, възникнали разногласия около датата на диспута. От ГЕРБ поискали промяна в първоначалната дата 20 октомври, с мотива, че закриват кампанията си на същата дата и предложили 15. По този повод Меглена Кунева разпространи до медиите открито писмо:


До
Г-н Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ

Копие до:
Национална телевизия bTV
Медиите
Предизборния щаб на ПП ГЕРБ
Предизборния щаб на БСПОТКРИТО ПИСМО


от Меглена Кунева – гражданският кандидат за президент на Република България
по повод опита за проваляне на единствения дебат в предизборната кампания от страна на ПП ГЕРБ

Уважаеми г-н Борисов,

Позволявам си да Ви отклоня от протокола по посрещане, изпращане и рязане на ленти и да привлека Вашето внимание към проблем, който поставя под въпрос провеждането на истински честни избори, при които гражданите да имат реалната възможност да направят истински информиран избор.

Още на 26 август 2011 г. националната телевизия bTV изпрати до първите трима кандидати с реален шанс за победа в изборите за президент покана за участие в дебат на 20 октомври, четвъртък, от 20.00 часа. bTV постъпи коректно като обяви толкова рано датата, за да може всеки от кандидатите да организира програмата си. Беше даден срок за потвърждаване на участието от всички нас до 12 септември 2011 г., който двама от претендентите спазихме.

Вчера бях уведомена, че датата на дебата се измества с пет дни – на 15 октомври. Посочената причина е, че Вие и Вашият кандидат желаете да закриете кампанията си на 20 октомври. Очевидно истинската причина е друга.

Целта на Вашия щаб е да проведе дебата максимално рано, за да има време хората да забравят, към деня на изборите, неубедителното представяне на г-н Плевнелиев, а това остана единствената възможност да срещна Вашия кандидат в дебат. Аз ще участвам на 15-ти октомври или на която и да е друга дата, защото този дебат е нужен на хората, а не на кандидатите.

Преместването на деня на дебата в bTV е част от схемата, при която г-н Плевнелиев избягва да се появява пред гражданите, докато Вие и Вашият министър на вътрешните работи правите кампания.

Това не е честно и не е храбро. Все пак говорим за кандидат за върховен главнокомандващ на въоръжените сили. А за хората е важно да направят своя информиран избор за държавен глава на Република България.

Криенето на кандидата за държавен глава и заместването на честен дебат с потоп от ПР-публикации е недостойно и недемократично поведение. Пуснете г-н Плевнелиев на бойното поле, нека сам си извоюва пагоните.

С уважение: Меглена Кунева - Гражданският кандидат за президент

06.10.2011 г.
гр. София

Няма коментари:

Публикуване на коментар