15 октомври 2011

Кой взриви колата на Сашо Диков?Взривен с мощна бомба е личен автомобил. Колата не е на мутра, не е на търговец на дрога. Колата е на журналист. Но журналист с голяма уста, който се осмелява да пита за архари в прав текст. 1 килограм тротил помля колата на журнаписта Сашо Диков. Това стана на 13 октомври около 22.00 часа на паркинга пред блок 259 в столичния квартал „Гоце Делчев", където живее шефът на Канал 3. За щастие при инцидента острадали няма. Потрошени са само стъкла до към шестия етаж на блока на Сашо.Случайно или по-скоро - не, автомобилът на журналиста беше взривен по време на посещението председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и на трима членове на Комисията. Ситуацията е аналогична на тази, когато думнаха "Галерия".

Интерес от взрива имат противниците на управляващите, заяви категорично самият Сашо Диков. Това след него повториха много хора, които коментираха инцидента.

Дали обаче това е така? Не е съвсем сигурно.

На другия ден след взривяването на колата на Сашо Диков беше Петковден. А на Петковден в Трън празнуват Ден на града. Както е обичайно, има откриване на празника - за откриването има трибуна и на трибуната - гости. И представете си, защото на мене ми беше необяснимо, наред с депутати и разни регионални шефове на тази официална трибуна се подредиха областният шеф на МВР и главният началник на местното звено на ДАНС. Пак някой може да ме подозира в излишна мнителност, но за себе си съм убедена, че това не беше случайно. За първи път го виждам и си мисля, че за да си позволят да се качат на трибуна, тези хора трябва да са поискали съгласие от шефа си. Но като гледам какво се случва в държавата, много ми се струва, че на тях им е разпоредено да се показват на публични места.колкото повече могат. Както е много възможно и с някое окръжно, може и устно, да им е разпоредено предизборно да си намерят поводи и да посетят работещите фирми в своите райони, чиито шефове все още не са ориентирани правилно политически.

Да се правят показни взривове, точно когато в държавата има гости от Брюксел, може да му хрумне и на човек с манталитет на милиционер или/и на физкултурник. Може да го измисли и пожарникар, който не е успял да се реализира докрай като мутра. Подобни активни мероприятия, в стила на ДС, през последните две години не са едно и две. Още не е отговорен въпросът как точно футболните фенове се озоваха в Катуница и защо в Перник например, по време на протест, организиран от фенове чрез Фейсбук, цивилните ченгета бяха повече от протестиращите, а шефовете на агитките бяха "превантирани" и предупредени да не казват за какво са ги викали в МВР. Но като се погледне колко кадрови офицери от ДС са на ръководни постове, назначени от ГЕРБ, сякаш нещата се подреждат по местата си и въпросите получават своите отговори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар