15 октомври 2011

Кой взриви колата на Сашо Диков?



Взривен с мощна бомба е личен автомобил. Колата не е на мутра, не е на търговец на дрога. Колата е на журналист. Но журналист с голяма уста, който се осмелява да пита за архари в прав текст. 1 килограм тротил помля колата на журнаписта Сашо Диков. Това стана на 13 октомври около 22.00 часа на паркинга пред блок 259 в столичния квартал „Гоце Делчев", където живее шефът на Канал 3. За щастие при инцидента острадали няма. Потрошени са само стъкла до към шестия етаж на блока на Сашо.



Случайно или по-скоро - не, автомобилът на журналиста беше взривен по време на посещението председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и на трима членове на Комисията. Ситуацията е аналогична на тази, когато думнаха "Галерия".

Интерес от взрива имат противниците на управляващите, заяви категорично самият Сашо Диков. Това след него повториха много хора, които коментираха инцидента.

Дали обаче това е така? Не е съвсем сигурно.

На другия ден след взривяването на колата на Сашо Диков беше Петковден. А на Петковден в Трън празнуват Ден на града. Както е обичайно, има откриване на празника - за откриването има трибуна и на трибуната - гости. И представете си, защото на мене ми беше необяснимо, наред с депутати и разни регионални шефове на тази официална трибуна се подредиха областният шеф на МВР и главният началник на местното звено на ДАНС. Пак някой може да ме подозира в излишна мнителност, но за себе си съм убедена, че това не беше случайно. За първи път го виждам и си мисля, че за да си позволят да се качат на трибуна, тези хора трябва да са поискали съгласие от шефа си. Но като гледам какво се случва в държавата, много ми се струва, че на тях им е разпоредено да се показват на публични места.колкото повече могат. Както е много възможно и с някое окръжно, може и устно, да им е разпоредено предизборно да си намерят поводи и да посетят работещите фирми в своите райони, чиито шефове все още не са ориентирани правилно политически.

Да се правят показни взривове, точно когато в държавата има гости от Брюксел, може да му хрумне и на човек с манталитет на милиционер или/и на физкултурник. Може да го измисли и пожарникар, който не е успял да се реализира докрай като мутра. Подобни активни мероприятия, в стила на ДС, през последните две години не са едно и две. Още не е отговорен въпросът как точно футболните фенове се озоваха в Катуница и защо в Перник например, по време на протест, организиран от фенове чрез Фейсбук, цивилните ченгета бяха повече от протестиращите, а шефовете на агитките бяха "превантирани" и предупредени да не казват за какво са ги викали в МВР. Но като се погледне колко кадрови офицери от ДС са на ръководни постове, назначени от ГЕРБ, сякаш нещата се подреждат по местата си и въпросите получават своите отговори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.