06 октомври 2011

Предприемачът Кавачки прави предизборна пропаганда почерпен„Не искам безумна власт. Аз искам предприятията ни работят. Ако имаме представители в Общинския съвет, които да защитават нашите интереси, ще съм доволен. Не искам да купуваме с 10-20 хиляди лева съветници, за да гласуват някое решение”. Това заяви на 28 октомври при откриването на кампанията на партия ЛИДЕР за Местни избори 2011 в зала „Панорама” в Перник бизнесменът Христо Ковачки.

Във видимо приповдигнато настроение, той произнесе дълго слово, изпъстрено с цветисти изрази, които е трудно да се повторят. Вместо обичайното „приятели”, с което си служат всички политици тези дни, Ковачки употребяваше обръщението „пичове”, но все пак се извиняваше на дамите, макар и с необичаен фалцет.

Ще се боря Перник да бъде по-добре и перничани да живеят по-добре. Всички мои предприятия работят и работниците ми редовно си получават заплатите. Ще се боря всички българи да живеят добре, откровеничеше бизнесменът.

"Наричайте ме какъвто искате инвеститор, но да знаете, че аз дърпам конците и съм причината да ги има Мините и Топлофикацията.", обясни пред пълната зала Ковачки. По думите му само това е истинската индустрия в Перник в момента.

Ковачки отрече да има големи дългове към държавата, както пише в медиите. Имал да плаща само 15 милиона и ако се напънел за един ден можел да ги плати. Той не си спести и квалификации по адрес на едри местни бизнесмени и кандидатките за кмет на града. Едната от тях определи като "свестна" жена,но преди това "благопожела" по адрес на майка й. За другата направо каза, че за нищо не става.

Заставайки зад кандидатите за общински съветници от партия ЛИДЕР в Перник, Ковачки се обяви за тотална промяна на управлението на града и увери, че не иска никакви пари от Общината. До него в президиума седеше шефът на Мини Открит въгледобив Огнян Зарев. В изтичащият мандат той беше общински съветник от ЛИДЕР в Перник, а сега е втори в партийната листа в Бобовдол.

Водач на листата е шефът на Топлофикация-Перник Стойчо Василев. За него Ковачки каза, че е мъдър и уважаван човек. Следват го областният председател на ЛИДЕР Михал Алексиев – дългогодишен юрист на Мини Открит въгледобив, бизнесменът Божидар Живков – тъст на Ковачки, досегашният общински съветник от „Съюз за Перник” Петър Стоименов - Железаро. В листата са включени и юристите Румен Кирилов и Десислава Методиева от общинското ръководство на партията.

Няма коментари:

Публикуване на коментар