21 февруари 2012

Калинка и/или бушон?


Калинка ли излетя от «Напоителни системи» или гръмна поредния бушон сред управляващите, а не е ли все едно? Критиците на ГЕРБ спряха да се изненадват, а симпатизантите, като се плюе по управляващите, се правят , че вали дъжд, пък то си е цяло наводнение като бедствието в Бисер.

То през последните дни какво ли не стана. Премиерът Бойко Борисов уволни зам.-министъра на здравеопазването Гергана Павлова - по "собствено усмотрение",както обясника от пранителствения пресцентър. Стана ясно, че тя е била служител във фармацевтичната компания на Огнян Донев "Софарма" и можела да влияе върху цените на лекарствата, които закупува НЗОК.

Преди това постът сдаде шефката на Агенцията по вписванията Виолета Николова, която от юни до декември 2011 г. си дала бонуси за 48 000 лв.

Яки бонуси изяждат главата и на Нели Нешева. Шефката на Зравната каса подаде оставка след шумен скандал за раздадени бонуси на подчинените си, от които 12 000 лв е бил нейният.

Черешката на тортата все пак е председателят на "Напоителни системи" Георги Харизанов.

Човекът нямал висше образование, но то и не му било нужно, защото даже Бил Гейтс не бил дипломиран, обясни ресорният му земеделски министър Миро Найденов.

После пък се оказа, че Харизанов си претраял и за подновените от 2001 г. обвинения към него - за кражба на 50 хил. долара от офиса, в който е работил и за отправени заплахи за убийство, за което той знаел още на 13 януари т. год.

До разкритието за престъпление отпреди 11 години се стигнало случайно, когато през 2010-та Георги Харизанов е регистриран в полицията за закана за убийство. В базата данни отпечатъците му съвпаднали със следи, намерени след кражбата на 50-те хиляди долара, обясниха ог прокуратурата

Освен обвиняем за крупната кражба, Георги Харизанов е подсъдим по делото за закана за убийство и е осъждан на 2 години условно за изнудване. Момчето, което заради липсата на диплома беше сравнено от земеделския министър с Бил Гейтс, и се прочу с оплакване към ГДБОП заради профил в сайт за запознанства, се оказа редовен клиент на Темида.

Преди 11 години Харизанов е бил търговски директор на фирмата "СТОА МОНОЛИТ", от която за една нощ са разбити с взлом 2 каси и са изнесени 50 хиляди долара. При извършения оглед на местопроизшествието са били открити четири дактилоскопни следи, едва през 2010-та, когато му е направена криминалистическата регистрация, е открито съвпадение между неговите и един от отпечатъците, открити на местопрестъплението.

Криминалната регистрация на Георги Харизанов през 2010-та е направена след оплакване на Деница Цицелкова за заплаха за убийство. Двамата се запознали в Интернет покрай протест на любители на моторите, против високите данъци за возилата. Оплакване на Цицелкова срещу Харизанов от 2008-а - за обида и закана - е приключило с помирение. Друга заплаха, този път за убийство, стига до съда. Имало е четири заседания, процесът обаче не е започнал, защото пострадалата не е открита. Съдът ще направи пореден опит да даде ход на делото в средата на март.

Харизанов има и влязла в сила присъда от 2005-а година - две години условно и 1000 лева глоба за изнудване.


Бившият вече шеф на "Напоителни системи" си призна откровено, че не е завършил образованието си в полувисшия институт по маркетинг, търговия и мениджмънт, известен като Датски колеж, извини се и обясни, че е в процедура по възстановяване на студентските си права. Шефът му министър Найденов обаче тръбеше, че е студент(дай Боже на всеки студент в такъв колеж такова шефско място).

А на министъра Найденов хич не му върви. Почна се още от пожарникарската щерка Калинка с фалшивата диплома, която имаше да свърши много мръсни поръчки в Земеделския фонд, а после с нея да си обършат ръцете.

Миро обаче добре си знае цената, в смисъл тази, която е платена, за да е министър. Не си мислете за нещо друго, а за усилия и труд.

"Не се занимават с бившия председател на Борда на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов, целта на атаката е моята скромна особа.”, разсейва мъглата министър Найденов и се опитва да насочи вниманието към огромните финансови интереси в хидросъоръженията.

Той вероятно е чул прогнозата на анализаторите, че сега горят бушони на най-ниските равнища, но до края на годината ще има по-сериозни. А Миро Найденов, този недостижим експерт по 20-годишно ирландско, този изобретател на непросъществували марки "Стара планина" и познабач на колбасарски "дупета", когато и да го сменят, все ще е късно, независимо колко струва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар