22 октомври 2012

Перник поздравен от ПЕС през "Позитано"


Поздравителен адрес за своя празник получи Перник от шефа на ПЕС. От официалната трибуна на Деня на града беше прочетено дълго, поздравително писмо от Сергей Станишев, което трябваше да бъде чуто и от президента (2001-2011) Георги Първанов, и от министъра на управлящата в момента партия ГЕРБ по управление на средствата от ЕС Томислав Дончев, командирован в Перник лично от премиера Борисов, за да съдейства по преодоляване на последствията от земетресенията. 

Нито Първанов, нито Дончев, макар и да бяха на трибуната, не получиха думата за поздрав.

От хрумката на редилите сценария да се чете писмото на Станишев  се възмутиха тихо даже върли социалисти. 

За масовата публика то така и остана нечуто и незабелязано, но пък ще остане в историята, заедно с поздравителния адрес от посолството на Беларус и от Общинското предприятие „Пазари”, оглавявано от почетния гражданин на Перник Димитър Дойчинов.  

 А  и водещите направиха гаф и забравиха да кажат, че Станишев е шеф на ПЕС – обявиха го само като председател на БСП и на ...„Коалиция за България”.

Всичко това обаче стана в момент, когато не преизбраха Румяна Желева за зам.-председател на ЕНП. От 13 кандидати Желева зае безперспективното 12-о място и остави България без представителство в ръководството на европейската десница.

Все пак друго си е Перник да е поздравен от ЕС, макар и през „Позитано” 20.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.